En çok ikinci el alışverişlerinde gerekli olan oto ekspertiz işlemi özellikle son zamanlarda oldukça yaygın hale geldi. Çok çeşitli firmalar veya bireysel iş yerleri tarafından verilen bu hizmet, dolayısıyla çok çeşitli bir fiyat aralığıyla gündemde bulunuyor. Fiyat değişkenliğinin en büyük etmenlerinden biri verilen hizmetin kalitesi oluyor. Kullanılan ekipmanların çoğu birden fazla alternatif içeriyor. Ne kadar kaliteli ekipman o kadar doğru sonuç orantısı olduğundan, bu kaliteli ekipmanlar da maliyeti arttırabiliyor. Öte yandan kaliteli hizmeti, uygun bütçelerle sunan firmalar bulmak da mümkün. Bu da demek oluyor ki en pahalı olan en iyi demek değil. Bunun için araç ekspertiz hizmeti almadan önce doğru fiyat araştırması yapmak çok önemli. Güvenilir bir adreste uygun bir hizmet almak araç sahiplerinin birinci önceliği oluyor.

Ekspertiz Paketleri Ne demek?

Araç ekspertizi yapılacağı zaman, her firmanın kendi içerisinde sunduğu paketleri görmek mümkün. Araç için tek tek kaporta ekspertizi, dyno test, fren testi gibi talep etmek yerine içerikler incelenerek bu paketlerden satın alındığında bu hizmetler toplu olarak veriliyor. Bu paketler farklı fiyatlarda sunuluyor çünkü hizmetin içeriği arttıkça fiyatı da artıyor. Örneğin temel bir paket airbag kontrolü içermiyor olabilir, bu durumda pakete eklendiğinde direkt olarak fiyatta artacaktır. Herşey dahil bir pakette aracın her ayrıntısı incelenirken, temel paketler daha uygun fiyata daha az hizmet sunabiliyor. Burada aracın yaşı, durumu, tramer kaydında çıkan sonuçlar gibi şüphe uyandıran noktalarına bakılarak paket içeriğine karar vermek gerekiyor. Bunu da seçim yapmadan önce uzmanlarla konuşarak kararlaştırmak daha doğru oluyor. Sonuçta her bütçe için uygun bir ekspertiz içeriği bulmak mümkün.

 

Araç Ekspertiz Yaptırmak Maliyetli mi?

Araç ekspertiz yaptırırken doğru seçim yapmak çok önemli. İyi bir hizmet almak her zaman en pahalı hizmeti almak demek değil. Doğru bir planlama ve doğru adreste alınacak bu hizmet doğrultusunda bütçeye uygun bir seçim yapmak mümkün. Her firmanın kendine özel oluşturduğu paketler her zaman doğru içeriklere sahip olmayabiliyor. Karar vermeden önce iyi bir araştırma yapmak, doğru sonuca ulaşmaktaki önemli adımlardan biri. Araştırmalar neticesinde mutlaka uzmanlara danışarak gerekli olan hizmeti almak hem maduriyeti ortadan kaldıracak hemde bütçeleri zorlamayacaktır. Araç almadan önce ekspertiz için ayrılcak bir bütçenin, birçok sorunu tespit ederek daha büyük maliyetlerin önüne geçeceğini de unutmamak gerekiyor.

AutoKing ile Bütçeye Uygun Seçimler

Geniş paket yelpazesi ve etkin paket içerikleriyle AutoKing herkese hitap edecek hizmetleri bünyesinde barındırıyor. Birden fazla paket içeriği en temelden başlayarak artan içeriklerle ihtiyaç doğrultusunda araç sahiplerine sunuluyor. Paketlerin dışında her bir hizmeti tek başına almakta mümkün. AutoKing güvencesinde bu hizmetlerden faydalanmak ve oto ekspertiz fiyatları hakkında daha detaylı bilgi almak için paket ve hizmet içeriklerini inceleyebilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM