Günümüzün en önemli güvenlik ihtiyaçlarından biri olan otomatik kepenklerdir. Otomatik kepenk İzmir ilinde de oldukça tercih edilir. Otomatik kepenkler, özellikle işyerlerinde oldukça yaygın olarak kapı ve pencereleri kapatmak için kullanılır. Güvenlik ve dekoratif bir görünüm sağladıkları için otomatik bir seçim sistemine sahip olan kepenklerdir.

Otomatik kepenkler; AVM içindeki mağazalar, bankalar, iş yerleri, depolar, toplu taşıma tesisleri, restaurantlar, kültür merkezleri, marketler gibi alanlarda kullanımı oldukça yaygın olan sistemlerdir.

Otomatik kepenkler alüminyum, çelik, galvaniz gibi hammaddelerden üretilmekte olup şık bir görünüme sahiptir. Elbette kullanılan kapı, pencere veya garaj kapısının ölçülerine göre farklı ölçülerde üretilebilir/kullanılabilir ve kişisel tercihe göre farklı renklerde boyanabilir.

Bunun yanı sıra otomatik kepenk sistemleri, olumsuz hava koşullarını önlemek amacıyla da yaygın olarak kullanılan bir sistemdir. Hava koşullarından kaynaklanan güneş ışığını, yağmuru ve rüzgârı engellemek için kullanılır. 

Otomatik Kepenk Kullanım Alanları

Otomatik kepenk sistemlerinin kullanım alanları iki ana başlıkta incelemek mümkündür.

Birincisi; iş yerlerinde kullanılan otomatik kepenklerdir. Buradaki en önemli amaç ise iş yerinde güvenliğin sağlanmasıdır. Kepenk ve kapılarımızın kötü niyetli kişilerin saldırılarına karşı dayanıklı olması, hırsızlığı önlemesi ve olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi gerekmektedir. 

İkincisi ise, evlerin garajları için kullanılan motorlu otomatik kepenk sistemleridir. İzmir otomatik kepenk sistemleri sayesinde kişi evini hırsızlardan güvenli bir şekilde korumanın yanı sıra kışın ısı kaybını önler ve enerji tasarrufu sağlar.

Otomatik Kepenk Fiyatları

Otomatik kepenk fiyatlarında tek bir fiyattan bahsetmek mümkün değildir. Çünkü Otomatik kepenk fiyatları pek çok etkene bağlı olarak değişmektedir. Bu etkenlerden bahsedecek olursak; kepenk çeşiti veya kullanılan sisteme göre farklılık göstermektedir.

Otomatik kepenk İzmir ilinde kişinin veya firmanın ihtiyacına en uygun şekilde olan modeli sağlamaktadır.Aynı şekilde otomatik kepenk fiyatında değişiklik gösteren bir diğer etken ise ihtiyaç olan yerde kullanılacak olan kepengin boyutur. Kepenk kullanılacak olan alanın ölçüsü alındıktan sonra da fiyat hesaplanmaktadır.

Editör: Mustafa YILDIRIM