OTOPARK BARİYERLERİ

Bariyerler, otoparka giriş ve çıkışların düzenli ve güvenli olmasını sağlayan sistemlerdir. Otoparkın nerede olduğundan bağımsız kullanılacak alanın ihtiyacına göre 3-5-6 metre uzunluğundan bariyer kolları değişkenlik göstermektedir. Bariyer sistemleri yoğun araba giriş ve çıkışlarına göre üretilmişlerdir.  Dış hava koşullarından etkilenmeden sorunsuz çalışabilen sistemlerdir.

Bariyerler otoparkın bulunduğu her alanda kullanılabilir. Sitelerde, havaalanlarında, okul girişlerinde, stadyumlarda, askeri bölge girişlerinde, resmi kurumların girişlerinde, avmlerde, iş merkezlerinde, plazalarda ve buna benzer her alanda otoparklarınızda güvenliği en üst şekilde koruyabilirsiniz. Bariyerlerin zaman kontrolü özelliği ile bariyerin istediğiniz saatte açılmasını ya da istediğiniz saatte kapanmasını sağlayabilirsiniz. Bu bariyerler, aracın geçişi esnasında bariyer kolu üzerinde durması durumunda hareket sensoru engeller. Hiçbir uzaktan kumanda ile de kontrolü sağlanmaz. Araç geçişini tamamladığında ise bariyer kolu kapanma işlemine devam eder. Emniyet fotoseli kontrolü ile güvenliğin %100’e çıkarılmasını sağlayan bariyer sistemleri ile ayrıca acil alarm durumlarında otomatik olarak serbest geçiş modu mevcuttur.

Günlük hayatta pek çok noktada karşılaşabileceğimiz otopark bariyeri, motor, bariyer kolu, fotosel, flaşör ve kumanda ile birlikte çalışan bir sistem içerisindedir. Bariyer sisteminizi isterseniz ogs veya hgs antenleri. Kameralı plaka tanıma sistemleri ve otopark etiketleri ile çalıştırabileceğiniz gibi yüz tanıma sistemi, kartlı geçiş sistemi ve parmak okuma sistemi ile birlikte kullanabilirsiniz.

Bariyerler otomatik bariyelerler, çitli bariyerler ve akordeon bariyerler olarak üçe ayrılabilir.

OTOMATİK BARİYERLER

Otomatik bariyer sistemleri, bulunduğu her bölgeye uyum sağlayan, kullanımı kolay, en çok tercih edilen ve deyim yerindeyse işlerinizi en kolay hale getiren güvenlik sistemleridir. Otomatik bariyer sistemleri kumanda, hgs-ogs ve ya kameralı plaka tanıma sistemleriyle entegre olarak çalışabilirler. Kumanda ile tuşlayarak veya hgs-ogs antenlerine okutarak ya da kameralı plaka tanıma sistemlerine okutarak geçiş yapılırken otomatik bariyer açılır. Araç geçişini yaparken, bağlı olan fotosel gözler vasıtasıyla kapanması engellenir ve aracın geçiş beklenir. Aracın geçişi sağlanıp, fotosel gözleri birbirini gördüğünde ise bariyer kapanışa geçer. Genel olarak otomatik bariyeler bu çalışma mantığında ilerlerler.

Otomatik bariyerleri dış ortama karşı dayanıklı olarak üretilmiş sistemlerdir. Dış aksamı tamamen paslanmaz çelikten oluşan otomatik bariyeler, zamanla yağmur ve güneşe maruz kalsa da deforme olmaz, çarpma, vurma, sürtme gibi darbeler maruz kalmadığı sürece ilk günkü gibi diri ve sağlam bir şekilde uzun yıllar hizmet edebilirler. İç elektronik aksamı ise yine paslanmaz çelikten oluşan plakalar vasıtasıyla korunan bariyerler, montaj yapılan bölgenin standartlara bağlı olmasıyla birlikte su geçirmez ve herhangi bir oksitlenme, şase gibi durumlar ortaya çıkmaz.

Otomatik bariyerlerin bir diğer kol çeşidi de çitli bariyerlerdir. Çitli bariyerler altında bulunan saçakları sayesinde, kolun altından insan, hayvan vb kaçak geçişleri engeller. Bu sistemler de manuel ve otomatik olarak kontrol edilebilir sistemlerdir. İstenirse kameralı plaka tanıma sistemleri, ogs-hgs sistemleri, parmak izi, yüz tanıma ve kart okuma terminalleri ile entegreli olarak çalışabilirler.

AKORDİYON BARİYERLER

Akordeon bariyerler, taşıma, açma, kapama ve kullanım kolaylığı ile her bölgede kolayca kullanılabilecek, her ortama uyum sağlayabilecek, birbirine ilave edildiğinde isteğiniz kadar uzunluğa erişebileceğiniz, pratik sistemlerdir.

Sabit ya da hareketli kullanım imkanı sağlayan akordiyon bariyer iç ve dış ortama uyum sağlayan, tüm hava koşullarında rahatlıkla kullanılabilecek, paslanmaz çelikten oluşan sistemlerdir. Ayrıca fiziki yapısı itibariyle devrilmeye karşı da dayanıklıdırlar.

BEKÇİ TAKİP SİSTEMİ

Yukarı da bahsettiğimiz bariyer sistemleri hiç kuşku yok ki güvenliğiniz açısında sizlere sağlıklı bir ortam oluşturmakla birlikte, görevli personellerinizin de işlerini kolaylaştıracak sistemlerdir. Bariyer sistemleri görevi başındaki bekçilerinizin tek tek araçları kontrol etmesiyle oluşan iş yoğunluğu ve kalabalığı ortadan kaldıracak, onlara diğer güvenlik açıklarını kollamak için fırsat sağlayacaktır.

Güvenliğinizi arttıracak bir diğer yöntem olan bekçi takip sistemi hem kullanım kolaylığı hem de işlevselliğiyle işyerinizi, sitenizi veya kullanmak istediğiniz herhangi bir yeri, güvenlik olarak yüzde yüze yakın koruyacak, böylelikle istenmeyen durumların önüne geçeceksiniz.

Tamamen paslanmaz çelikten üretilen bekçi kalemleri, dış ortama uyumlu devriye noktaları ve bekçi tanıtım kartlarından oluşan sistemler, istenilen saatler arasında, istediğiniz bölgelerin güvenlik ekibiniz tarafından kontrol edilmesi, devriye atılması konusunda sizlere olanak sunacaktır.

İsteğinize göre geniş kullanım alanına sahip olan bekçi takip sistemi fabrikalar, iş yerleri, kapalı ve açık alanlı depo-antrepolar, alış veriş merkezleri, askeri tesisler ve üsler, iş merkezleri, otoparklar kısacası her fiziksel güvenlik gerektiren alanlarda yüzde yüze varan koruma ve güvenlik imkanıyla her zaman güvende hissettirecektir.

 

 

Editör: Mustafa YILDIRIM