Konya’ya bağlı Çeltik Belediye Başkanı Ali Meşe’nin kendisine oy vermeyen Cuma pazarı esnafına tezgah açtırmamak için mobbing yaptığı, oy vermeyen esnafın alanını zabıta ile arka alanlara çektirmeye çalıştığı ve 30 senelik tezgahları bile küçülttüğü iddia ediliyor.

Yaşanan haksızlığa itiraz eden esnafa binlerce liralık ceza kesildiği de iddialar arasında.

Çeltik’te Cuma günleri kurulan ilçe pazarında yer alan bir çok esnaf  “ekmeğimizle oynuyor” diyerek Belediye Başkanı Ali Meşe’ye isyan etti.

Meşe’nin kendisine oy vermeyenlere zulüm ettiğini söyleyenler seslerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a duyurmak istiyor.

Çeltik ilçesinde 2 dönemdir başkanlık koltuğunda oturan Ali Meşe ile ilgili oldukça vahim iddialar dile getirildi.

31 Mart seçimlerinde 40 oy farkla seçimi kazanan Meşe’nin seçimin ardından kendisine oy vermeyen esnafa baskı uyguladığı ve yıllardır pazarda açtıkları tezgahların yerini değiştirmek ve onları başka bir alana almak için zabıta ekipleriyle sürekli müdahaleler gerçekleştiği dile getirildi.

Yıllardır AK Parti’ye oy verdiğini ancak bu yerel seçimde Ali Meşe’ye oy vermediklerini dile getiren esnaf başkanın bundan ötürü kendilerine ceza kestiğini ve ekmekleriyle oynadığını ifade etti.

Haftalardır çeşitli bahanelerle tezgahlarının küçültüldüğünü, yıllardır tezgah açtıkları yerin arkaya alınmak istendiğini ve ilçe halkının zorda bırakıldığını dile getiren kimi esnaf duygularını dile getirirken gözyaşlarına hakim olamazken kimi ise yaşadığı haksızlık karşısında öfkeden deliye döndü.

Başkan Albayrak, CHP’li belediyelerin SGK borçlarını açıkladı Başkan Albayrak, CHP’li belediyelerin SGK borçlarını açıkladı

Esnaf başkanın verdiği sözleri tutmadığını, itiraz edenlere farklı gerekçelerle binlerce liralık cezalar kesildiğini söylerken Başkan Meşe’nin sadece esnaf değil kendisine oy vermeyen vatandaşların evleriyle ilgili de ruhsat sorunları öne sürdüğü ve yıkmakla tehdit ettiğini de iddia ettiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaşadıkları zulmü görmesini isteyen pazar esnafı “gerekirse Ankara’ya gideceğiz ve sesimizi duyurmak için her şeyi yapacağız” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM