CHP kurultayı uzun süre ülke gündemini meşgul etti, siz kurultayda yaşananları ve Özgür Özel’in genel başkan seçilmesinden memnun musunuz?

Utku Çakırözer: 3 gün süren kurultayımız, Türkiye’de rekabetin yaşanmadığı, MYK’ların, Parti Meclislerinin tek liste ile lider tarafından belirlendiği diğer partilerin kurultayları ile kıyas kabul etmeyecek bir demokrasi şöleninin yaşandığı bir kurultaydı. Yalnızca genel merkezde değil, ilçelerde ve illerde de aynı rekabet ve demokrasi şöleni yaşandı, genel seçimin bir özeleştiri de yapıldı, herkes eteğindeki taşları döktü. Özgür Özel yabancı olduğumuz bir isim değil, tartışmalarımızı ilçe, İl seçimlerinde kurultayımızda yaptık artık genel başkanımız belli parti yönetimimiz belli ve artık tek önceliğimiz Türkiye’nin meseleleridir. Bunlar; hayat pahalılığı, demokrasideki, hukuk sistemindeki sorunlardır. Umut CHP’dir ve bu umudu büyütmemiz gerekiyor. Özgür Özel’in genel başkan seçilmesiyle ilgili bir memnuniyetsizlik yok, delege iradesini ortaya koydu, Kılıçdaroğlu’na da hak hukuk adalet mücadelesi için teşekkür ediyoruz. Olanca gücüyle mücadele etti, biz de ona destek verdik. Özel de onun yanındaki isimlerden biriydi.

Değişimciler ve genel merkezciler bölünmüşlüğü aşarak CHP birlikte hareket edebilecek mi?

Utku Çakırözer: Ben bu tartışmaların süreceğini düşünmüyorum çünkü ortada demokratik bir rekabet vardı, delegeler de seçimini yaptı. Bu süreçten sonra ülkenin meselelerine odaklanmalıyız. Artık iç değerlendirmemizi, eleştirilerimiz Pazar akşamı bitirdik, bunları geride bıraktık, önümüze bakmak durumundayız, çünkü bizim partimiz milyonların umududur. 5 ay sonra yerel seçimler var ve biz iddiamızı bu yerel seçimlerde ortaya koyacağız bunu da elimizdeki belediyeleri koruyarak ve ilçelerde ve illerde daha çok kazanarak ortaya koyacağız.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve başka belediye başkanları da kurultay öncesinde Kılıçdaroğlu’nu destekleyen açıklamalar yapmıştı. Değişimcilerin desteklediği Özgür Özel yerel seçimde adayların belirlenmesinde değişimci-genel merkezci ayrımı yapar mı?

Utku Çakırözer: Belediyelerimizin bugüne kadar yaptığı tek şey vatandaşların sorunlarını gidermek için sosyal belediyecilik yapmaktı, Büyükşehir Tepebaşı, Odunpazarı ve tüm CHP’li belediyelerimiz başarılıdır. Ben o geldi öyle olacak, bu geldi şöyle olacak yaklaşımını doru bulmuyorum ben tüm başarılı belediyelerimizin devam edeceğini düşünüyorum Özel’in de rövanşist bir tutum içinde olacağını düşünmüyorum, önceliğini milletin sıkıntılarını çözmeye vermiş bir partiden de bunu beklemiyorum.

AK Parti'den “Kan ver Hayat Bul” kampanyası AK Parti'den “Kan ver Hayat Bul” kampanyası

Kurultay öncesi Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yapmıştınız Utku Çakır özer ile birlikte, Özgür Özel’in seçilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Jale Nur Süllü: Delegenin iradesine saygı duymak gerekiyor, Genel Başkan Özgür Özel, bütünleştirici, birleştirici açıklamalar yaptı, Özel’in kurultayda verdiği sözleri tutmasını bekliyoruz. CHP bir lider partisi değdi, 100 yıllık bir birikimimiz var. Dolayısıyla ‘değişim’ denildiğinde sadece lider değişimine odaklanmamak gerektiğini belirttik. Genel merkezciler ya da değişimciler olarak ayrıştırılmayı çok doğru bulmuyorum. Önümüzde yerel seçimler var. Yerel seçimlere giderken sadece CHP’nin konuşulmasından bir rahatsızlık duyduk, bu; gündeme odaklanmamızı bir süre engelledi.  Kamuoyuna ayrışma görüntüsü verildi. Oysaki ülkemizin çok önemli sorunları var. Resmen herkes Cumhuriyet Halk Partisini dizayn etme yarışına girdi.  Kurultaylar bir demokrasi şenliğidir. Sonuçta delegeler iradesini ortaya koydu. Bu iradeye saygı duyuyoruz. Umarım yeni Genel Başkanımız Özgür Özel, kurultayda verdiği sözleri tutar. Örgütlerin ön plana çıkacağı bir süreç gerçekleşir. Sonuçta Cumhuriyet Halk Partisi bizim partimiz. Bu partiyi bırakıp hiçbir yere gidecek değiliz. Genel başkanlar gelir geçer, CHP kalıcıdır.

Editör: Mustafa YILDIRIM