Özel şu açıklamayı yaptı; “Yılmaz hocaya aday adayı olması ile ilgili talimat vermek ne hatmize. Utanç duyarım bu ifadeden. Genç bir il başkanım var Eskişehir’de çok seviyorum. Kendisi aradı beni, “Başkanım bizimkiler, yani Büyükşehir, Tepebaşı, Odunpazarı başkanları başvuru yapmadılar. Son gün ne yapalım”dedi. Son gün başvuruyu yapsınlar. Sonrasında oturup hep birlikte en doğru kararı vereceğiz’dedim. Mesele bu. Yılmaz Büyükerşen’e başvuru yap talimatı ne demek. Ben hocayı görünce elini öpüyorum.

Dönmez’den Günyüzü’ne ziyaret Dönmez’den Günyüzü’ne ziyaret

Yılmaz hoca son görüştüğümde ben bir kez daha aday olmak istiyorum da demiyordu. Genç birine bırakmak lazım, bir kadın olabilir mi, bizim arkadaşlar var, onlarında kendi belediyeleri var, orada ne olur”diyordu. Yılmaz hoca son derece yapıcı. Eskişehir’i seven, Eskişehir’in geleceğini düşünen birisi. Yılmaz hoca Eskişehir’in üzerine evladı gibi titriyor. Yılmaz hoca bozkırın ortasında bir vaha, bir mucize yarattı. Önceden bilgisayarıma bir sunum gelmiş. Açtım inanılmaz bir şehir manzaraları. Bu şehir aşağıdakilerden hangisi diye soruyor. Sidney mi vs sonra bilemediniz Eskişehir….

O sunumu gördüğünüzde gözlerinize inanamıyorsunuz. Yılmaz hocanın kazandırdığı mekanları koymuşlar. Yılmaz Büyükerşen’in adaylığı, Büyükerşen ile birlikte oturularak,  şehrin yarınlarını da düşünerek, memnuniyet anketine de bakarak konuşulacak. Yılmaz hoca evladı için bir karar verecek. Bu kararı hep birlikte oturup konuşacağız. Eskişehir yılmaz hocanın evladı.”dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM