İYİ Parti İl Başkanı Serdar Ulucan, bazı belediye başkan adayları ve yöneticilerinin Türk tarihi ve milli ve manevi değerleriyle ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Ulucan, "Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte bazı belediye başkan adaylarının ve yöneticilerinin gerçek yüzlerini göstermeye başladığını görüyoruz.

Mahalli seçimler bir yerel hizmet yarışı olmasına rağmen, bu seçimleri Türk tarihiyle ve Türk vatanıyla bir hesaplaşma vesilesi olarak gören sözde aday ve yöneticilerle karşılaşıyoruz.

İlk olarak yaşına ve hizmetlerine hürmet duyduğumuz Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in Türk tarihinden cahilce ve seviyesizce bahsettiğini üzülerek gördük. Şunu herkes bilmelidir ki Osmanlı tarihi ve Osmanlı’nın kültürel mirası, kadim Türk kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır. Osmanlı’yı şehveti için savaş açan bir kabile devleti olarak göstermek hem büyük bir cahillik örneğidir hem de büyük bir terbiyesizliktir.

Ayrıca Atatürk’ün her şeyin üzerinde olarak tanımladığı kadınlarımız da hakkında cinsiyetçi ve sapkın kelimeler kullanmak, akıl almaz bir skandala imza atmaktır.

Sayın Yılmaz Büyükerşen’i Türk tarihi ve kadınlar hakkında söylediği sözlerden dolayı Türk Milletinden ve kadınlarımızdan özür dilemeye davet ediyoruz.

Bir diğer Türk düşmanı açıklama da MHP Seyitgazi adayı Erhan Erden’den gelmiştir. “Atasını tanımayan İt peşinde gezer” sözünü hatırlatan bu şahıs da hem Çanakkale Savaşı hakkında hem de Atatürk hakkında akla – hayale gelmeyecek açıklamalar yapmıştır. Yerel yönetimlerimizin iç tüzüğünde de belirtildiği gibi sosyal belediyecilik kavramı, örf, âdet ve kültürel değerlerimizin korunması ve geliştirilmesini amaçlamaktadır. Bundan dolayı Çanakkale Savaş Meydanlarının ve Anıtkabir’in ziyaret edilmesi son derece isabetli bir icraattır.  Çanakkale Savaş Meydanlarını veya Anıtkabir’i her Türk evladı ziyaret etmelidir. Şunu herkes bilmelidir ki bir takım Türk ve Atatürk düşmanı cemaat ve tarikatların arka bahçesinde olup siyaset yapanlarla Türk Milliyetçilerinin yolu asla kesişemez.

Albayrak’tan Sarıcakaya ve Mihalgazi’ye ziyaret Albayrak’tan Sarıcakaya ve Mihalgazi’ye ziyaret

Çanakkale Savaşı Türk’ün yedi düveli dize getirdiği bir destandır. Atatürk ise Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve kalbinde ilelebet yaşatacağı ulu önderidir.

Erhan Erden adlı bu kendini bilmezi de derhal Türk milletinden özür dilemeye davet ediyoruz.

İYİ Parti olarak yıllardır Türk Milletine dayatılan kutuplaşmış siyasetle mücadele verdiğimiz ortadadır. Bizlerin siyasetteki öncülüğü Hoca Ahmed Yesevi, Hacı Bektaş-ı Veli ve aynı topraklarda yaşadığımız “Sevginin dili” olarak dünya mirasına yer bırakmış Yunus Emre’nin çizgisidir. Yolumuz ise bizlere Cumhuriyet gibi büyük bir miras bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur.

Türk Milletini suni gündemlerle ayrıştırmaya kalkışmak, kimsenin haddi değildir ve alenen bölücülüktür.

Artık Türk Milleti zincirlerini kırarak yıllardır dayatılan bu iki kutuplu garabet düzene son verecek, milli birlik ve bütünlük ruhuyla, güneşli günlere doğru ilerleyecektir

Editör: Mustafa YILDIRIM