Akdoğan, ekonomik şartlardan dolayı vatandaşların elektronik eşyaları yenilemek yerine tamir ettirmeye yöneldiklerine dikkat çekti. 

“Vatandaş elindekini tamire yöneldi”

Başkan Kurt 1 Mayıs’ta işçi ve emekçileri yalnız bırakmadı Başkan Kurt 1 Mayıs’ta işçi ve emekçileri yalnız bırakmadı

Ekonomik şartların, elektrik sektörüne yansımalarından bahseden Eskişehir Elektrikçiler Odası Başkanı, eskiye bir dönüş olduğunu söyledi. Ellerinde net veriler olmasa da insanların eşyalarının daha kıymetli hale geldiğini ve eski elektrikli aletlerini yenilemek yerine tamir ettirdiklerini “Eskiden pabuçlarımıza pençe yaptırırdık bir yıl daha uzun giyebilmek için. Son zamanlarda da bu duruma geldik. Elimizde net veriler olmasa da insanlar bozulan elektrikli aletlerini daha çok tamire getirir hale geldi.” Sözleriyle belirtti.

“İnşaat sektöründekiler için verimli bir yıl oldu”

Akdoğan, özellikle inşaat sektörünün en başından sonuna kadar elektrik işlerini yürütenler olarak 2023 yılının verimli bir yıl olduğunu ifade etti. Sadece inşaat sektöründe değil tamir ve tadilat işlerinde de çalışma imkânı olan elektrikçilerin işsiz kalma imkânı olmadığını dile getiren Akdoğan, “Elektrik her zaman ihtiyaç duyulan bir sektör. 2023 yılında sektörün sıkıntıları oldu, müteahhitlerin daire satışlarındaki düşüşten kaynaklı geciken ödemelerle karşı karşıya kalsak da piyasa kendini toparladı. 2023 yılında, Elektrikçiler Odası olarak kendi yağımızda kavrulduk.” 

“Herkes işini yapıyor” 

Eskişehir Elektrikçiler Odası’nın 430 üyesi var. Üyelerinin yaklaşık 300’ü inşaat sektöründe çalışırken diğerleri de elektrikli ev aletleri tamiri ve bobinaj işlerinde çalışıyor. Akdağ, “Biz her sene Ocak şubat aylarında dağıtım şirketlerine kayıt yeniliyoruz, 2023 yılında bu sayı 250’nin üzerini gördü bu da gösteriyor ki herkes işini yapıyor.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mustafa YILDIRIM