Genel kurulda konuşan Eskişehir Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ünal, “Bölgemiz çiftçilerine 2022 yılında gübreden zirai alete yemden sulama malzemesine 1.558 çeşit ürün yelpazesiyle ile hizmet etmiştir.

 1951 yılından günümüze bir çiftçi kuruluşu olarak çiftçimizin yanında yer alan, çiftçinin ihtiyaç duyduğu girdiyi en uygun fiyata ve zamanında tedariki ön planda tutan anlayışla, amaç daha iyiye daha güzele çiftçimizle el ele birlikte yürümektir.

Hedeflerimiz arasında yer alan kaliteli ve ucuz ürünü çiftçilerimize sunmak olan Kooperatifimiz 2021 yılına göre Cirosunu yaklaşık 2,5 kat artırarak  verimliliğini ve kar marjını yukarılara çekmeyi başarmıştır.

Merkez ve ilçe satış mağazalarında  gübre, mekanizasyon, tohum, yem,ve zirai ilaçlarda piyasa koşullarında ve piyasının altında satışlar gerçekleşmiştir.

Bölge çiftçilerimizin ve tarımın sorunları ile ilgili olarak  bakanlık ve ilgili kurumlarla sürekli diyalog halinde olduk. Çiftçiye verilen desteklerin artarak devam etmesi gerekiyor.

Pancar ekimi yapan çiftçilerimizin tarımsal girdi maliyetleri artması sebebiyle pancar fiyatları artan maliyetlere göre değerlendirilip belirlenmesi gerekiyor.”

Editör: Mustafa YILDIRIM