OTEL KAPI KİLİDİ

Otel kapı kilidi yalnızca ülkemizde değil tüm dünyada kullanılan oldukça pratik elektronik ve mekanik bir sistemdir. Otel kapı kilidi 3 yıldızlı 4 yıldızlı ve 5 yıldızlı otellerin yanı sıra butik otel veya tatil köyü gibi işletmelerinizde de kullanılmaktadır. Perkotek Gustavo markasının Türkiye distribütörüdür. Gustavo otel kapı kilidi bir çok testten geçerek dünya çapında standartlara sahiptir. Gustavo otek kapı kilidi paslanmaz çelikten üretilmiştir. Kilit 30.000 kez, mekanik ise 500.000 kez tekst edilmiştir. Gustavo otel kapı kilidi -20 ila +85 derecede çalışabilmektedir.

Otel kapı kilidi sayesinde klasik anahtar kullanımı ortadan kaldırılmış olur. Misafirlere vereceğiniz misafir kartı ile girişleri çok daha hızlı ve konforlu hale getirebilirsiniz. Kullanımı oldukça basit ve pratiktir. Otel kapı kilidi kapıya montajlanarak kullanılmaktadır. Bilgisayarınıza kurulan program aracılığıyla kapıların kodlaması yapıldıktan sonra sistem kullanıma hazır hale gelecektir. Gelen misafirlerinize istediğiniz tarih ve saat aralığında  süre tanımlayarak check in yapılır. Böylelikle misafirler bu süre zarfında sadece kartını otel kapı kilidi ne okutarak rahatlıkla geçiş yapabilirler.

Otel kapı kilidinde personeller içinde kart tanımlaması yapılabilmektedir. Otel Takip programı sayesinde farklı amaçlar için kartlar oluşturulabilir. Örneğin kat görevlileri için sadece kendi katındaki otel kapı kilitlerini açabilmesi için kat kartı tanımlanabilir. Yada tüm kapıları açabilen yönetici kartı yapabilirsiniz. Birden fazla bina varsa bina bazında kapı açma yetkisi verebiliriz. Kapıların açık kalmasını sağlamak için acil durum kartı oluşturabilirsiniz.

Otel kapı kilidi standart 4 adet 1.5 V AA alkalin pil ile çalışmaktadır. Pil ömrü maksimum 25.000 geçiştir. Pillerin bitmesine 100 geçiş kala otel kapı kilidi sesli uyarı verecektir. Otel kapı kilidi acil durumlar için anahtar ile de çalışmaktadır. Otel kapı kilidinin Gustavo 560 ve Gustavo 620 olmak üzere 2 modeli bulunmaktadır. Gustavo 560 modeli temic kard kullanırken Gustavo 620 modeli mifare kart kullanmaktadır. Gustavo 620 modeli ile kapılardan loglar alınabilmektedir. Böylelikle odaların saat kaçta ve kim tarafından kullanıldığının raporu alınabilmektedir.

Otel kapı kilidini ek olarak Energy Saver ile kullanabiliriz. Energy saver odanın elektrik hattını aktif pasif etmek için kullanılmaktadır. energy saver’a kart takıldığında odanın elektriği aktif hale gelecektir. Böylelikle oda kullanılmadığı zaman ampul, televizyon gibi cihazların açık kalması engellenmiş olur. Böylelikle işletmenizin gereksiz elektrik maliyeti de düşmüş olur.

ELEKTRİKLİ KAPI KİLİDİ

Elektrikli kapı kilidi genelde apartman kapılarında kullanılan sistemdir. Paslanmaz çelikten üretilen elektrikli kapı kilidinin ön ve arka tarafında proximity kart okuyucu bulunmaktadır. Apartman sakinleri girişlerde ve çıkışlarda kartını veya proximity anahtarlığını göstererek geçişlerini sağlayabilirler. Elektrikli kapı kilidi sayesinde anahtar kullanma derdinden kurtulmuş olunur. Elektrikli kapı kilidinde 1 adet kumanda bulunmaktadır. Bu kumanda ile proximity kart veya anahtarlıkları tanıtabilirsiniz veya kapıyı açabilirsiniz. Elektrikli kapı kilidine dairelerden gelen buton bağlanabilir. Elektrikli kapı kilidi 12V DC adaptör ile çalışmaktadır.

ELEKTRONİK KAPI KİLİDİ

Elektronik kapı kilidi birçok kapıda kullanılan elektronik bir sistemdir. Elektronik kapı kilitleri ev, iş yeri, ofis gibi bir çok yerde kullanılmaktadır. Rastgele geçişleri engellemek için elektronik kapı kilidi kullanılmaktadır.  Cam kapı, ahşap kapı, yangın kapısı, çelik kapılarda kullanılabilir. Elektronik kapı kilidinin kapalı ve açık devre çalışan modelleri bulunmaktadır. Elektronik kapı kilidi tek başına kullanılmamaktadır. Sistemin çalışması için 12V DC adaptöre ihtiyaç vardır. Elektronik kapı kilidini parmak izi cihazı, yüz tanıma cihazı, avuç içi okuma cihazı, kartlı geçiş sistemleri veya buton aracılığı ile kullanabilirsiniz. Elektronik kapı kilidini kumanda alıcısına bağlayarak kumanda ilede kullanmak mümkün olacaktır. Bu cihazlarla beraber Personel Takip Sistemi Programı veya Access Programı ile kullanarak raporlar alabilirsiniz. Açık devre elektronik kapı kilidi enerji verildiğinde kapıyı açacaktır. Kapalı devre elektronik kapı kilitlerinde ise sürekli enerji vardır ve kilitli durumdadır, enerji kesildiğinde ise kapı açık duruma geçecektir. Elektronik kapı kilitleri basaç ve manyetik olmak üzere ikiye ayrılır. Basaç kapı kilitleri, kapının dil kısmının karşısına kasaya montaj edilir. Manyetik kapı kilitleri ise mıknatıslı kilitlerdir. Farklı montaj aparatlarıyla hemen hemen her kapıya montajı yapılabilmektedir. Kilit ve karşılık olmak üzere 2 parçadan oluşmaktadır. kilidin montajı kapının kasasına, karşılığı ise kapının üstüne monte edilerek yapılmaktadır. Perkotek olarak birçok kez testten geçerek üretilen Strike marka kilitlerin Türkiye distribütörüdür.

Tüm ürünlerimizin desteği telefonla veya uzak erişimle verilmektedir.

 

Editör: Mustafa YILDIRIM