Cinsel yaşamı olumsuz yönde etkileyebilen, çiftlerin özel ilişkilerine zarar verebilen ve kadınları cinsellikten uzaklaştıran genital bölgedeki yapısal sorunların birçok nedeni bulunuyor. Ankara’da genital estetik taleplerinin benzer şekilde yoğun olduğunun altını çizen Prof. Dr. Deniz Ulaş; “Kadınların artan farkındalığı, genital estetik operasyonların öneminin anlaşılması ile sonuçlanıyor. Geçmiş yıllarda önemi fark edilemediği için tedavi seçeneklerine başvurulmayan genital bölge sorunları günümüzde hem ameliyatsız hem de cerrahi nitelik taşıyan yöntemlerle iyileştirilebiliyor. Hasta seçimi her zamanki gibi oldukça önemli, kadınların öz güvenlerini azaltan genital bölge sorunlarının yalnızca doğum yapma ile ilişkilendirilemeyeceğinin bilinmesi gerekiyor. Genetik ve çevresel birçok faktör kadınların sosyal yaşantılarını etkileyen genital bölge deformasyonlarına neden olabiliyor. Dolayısıyla kişiye özel belirlenen tedavilerle, genital bölge hem estetik anlamda hem de fonksiyonel açıdan iyileştirilebiliyor.” diyerek genital estetiğin önemine ve bu kapsamda gerçekleştirilen tedavilere değindi.

Genital Estetik ile Hem Kozmetik Hem Fonksiyonel Sonuçlar Elde Ediliyor

Genital bölge zaman içerisinde yaşlanma, genetik faktörler, gerçekleşen zorlu doğumlar, dramatik kilo kayıpları ve hormonal değişimler gibi birçok nedenle farklılaşabiliyor diyen Prof. Dr. Deniz Ulaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Kadınların genital bölgesi vajina, büyük dudaklar, küçük dudaklar, kızlık zarı ve mons pubis adı verilen bölgeden oluşuyor. Genital bölgeyi oluşturan tüm bu kısımlarda farklı nedenlerle meydana gelen değişimler estetik kaygılara da fonksiyonel sorunlara da yol açıyor. Örneğin vajina kanalının genişlemesi cinsel ilişki sırasında ses çıkmasına hem kadının hem de erkeğin cinsel olarak tatmin olmamasına neden olabiliyor. Büyük dudaklarda meydana gelen sarkmalar ya da dudaklar arasındaki asimetri kadınların öz güvenini azaltırken dar giysi giymelerine engel olabiliyor. Küçük dudaklardaki sarkmalar ise hem hijyen sorunlarına hem de cinsel ilişki sırasında ağrıya yol açabiliyor. Genital estetik ile tüm bu problemlerin üstesinden kişiye özel planlama yaparak gelebiliyoruz.”

Ameliyatsız Genital Estetik Uygulamaları Seçilmiş Hastalarda Yüksek Başarı Sunabiliyor

Ankara genital estetik taleplerinin bir kısmının ameliyatsız genital estetik uygulamaları ile karşılandığını ve bu nedenle hastaların hızlı ve çok konforlu bir deneyim yaşadığını belirten Prof. Dr. Deniz Ulaş: “Küçük ve büyük dudakların kaybolan hacminin geri kazandırılması, vajinal bölge kuruluğunun tedavi edilmesi ve büyük dudaklardaki renk koyuluğunun giderilebilmesi amacıyla ameliyatsız uygulamalar gerçekleştirebiliyoruz. Bu noktada hastanın ihtiyaçlarının ve beklentilerinin doğru değerlendirilmesi gerekiyor. Ameliyatsız uygulamaların başarı oranı ancak doğru hasta seçimi ile artırılabiliyor. Genital bölgedeki problemlerin dolgu ve yağ enjeksiyonu gibi tedaviler ile giderilmesi mümkün olsa da problemin kapsamı belirleyici. Örneğin Küçük ve büyük dudaklarda belirgin bir sarkma olması durumunda cerrahi tek seçenek olarak ön plana çıkabiliyor, aynı zamanda vajina kanalı çok genişlediyse ameliyatsız tedavi seçenekleri istenen etkiyi yaratamıyor.” dedi.

Labioplasti Popülerliğini Artırıyor

Ankara’daki genital estetik tedavileri uyguladığı kliniğine labioplasti ihtiyacı olan birçok hastanın başvurusu olduğunu ifade eden Prof. Dr. Deniz Ulaş: “Labioplasti operasyonu ile hem iç dudaklara hem de dış dudaklara müdahale edebiliyoruz. Zaman içerisinde yaşlanmanın etkisiyle, genetik nedenlerle ve kilo alıp verme gibi süreçler sonrasında iç ve/veya dış dudaklarda sarkma, boyut farklılıkları ve asimetri gibi sorunlar oluşabiliyor. Dudaklarda şeklen ve yapısal olarak değişimin meydana gelmesi kadınların cinsel anlamda öz güvenlerinin gerilemesine neden olabilirken aynı zamanda kaşıntı, cinsel ilişki sırasında ağrı, tahriş ve adet süreçlerinde hijyen problemlerine yol açabiliyor. İç dudaklarda sarkma, iç dudaklar arasındaki boyut farklılığının bulunması, iç dudakların fazla büyük olması, dış dudakların sarkması ve çok büyük olması gibi farklı durumlarda hastalarımızın genel sağlık durumları da uygunsa labioplasti operasyonu gerçekleştirilebiliyoruz. Labioplasti sonrası 4-5 hafta cinsel ilişkiden uzak durmak önemli, iyileşme tamamlanınca çok daha öz güvenli bir cinsel yaşama ve kıyafet seçimlerinde özgürlüğe kavuşmak mümkün oluyor.”

Vajinoplasti ile Vajina Kanalı Yapılandırılıp Daraltılabilir

Hormonal değişimler, zorlu doğumlar, yaşın ilerlemesine bağlı ciltte meydana gelen değişimler vajina kanalının genişlemesine yol açabildiğini belirten Prof. Dr. Deniz Ulaş Ankara genital estetik taleplerinde vajinoplasti operasyonunun da son derece yüksek olduğunu belirtti: “Yapısal olarak vajina esneyebilen bir organdır. Ancak zorlu doğumlar ve bölgedeki kolajen üretiminin azalması başta olmak üzere bir dizi unsur vajinanın fazla genişlemesine yol açabilir. Bu durum cinsel ilişki sırasında ses gelmesi ve cinsel tatminsizlik gibi sorunlara ek olarak enfeksiyon riskinde artışa ve idrar kaçırmaya neden olabilir. Seçilmiş hastalarda vajinoplasti operasyonu ile başarılı sonuçlar alabiliyoruz. Vajinoplasti dahilinde bölgedeki fazla dokuyu çıkarıyor, bölgedeki kasları ve bağ dokuları yeniden yapılandırıyoruz. Tek başına ya da labioplasti operasyonu ile eş zamanlı gerçekleştirdiğimiz vajinoplasti ameliyatı sayesinde kozmetik anlamda ve fonksiyonel açıdan fark yaratan sonuçlar alabiliyoruz. Operasyon yaklaşık 1 saatte tamamlanıyor ve hastalara özel planlanan cerrahi sonrası yaklaşık 6 haftada tam iyileşme sağlanıyor.”

Kızlık Zarı Dikimi Farklı Tekniklerle Gerçekleştirilir

Ankara genital estetik ameliyatları arasında himen adı verilen kızlık zarının onarımını da gerçekleştiren Prof. Dr. Deniz Ulaş önemli açıklamalarda bulundu: “Temelinde görevi vücudu dış etkenlerden koruyup adet döneminde kanın vücuttan çıkmasını sağlamak olan kızlık zarı hassas bir olgu ve ne yazık ki hakkında yanlış bilinen birçok unsur var. En basitinden kızlık zarı yalnızca cinsel ilişki sırasında bozulmaz ya da cinsel ilişkiye giren her kadında kızlık zarı zarar görmez. Kızlık zarı yapısal olarak farklılaşan bir dokudur. Tüm bu fizyolojik gerçeklerin ötesinde toplumsal olarak kızlık zarına atfedilen anlam birçok kadın için psikolojik baskıyı beraberinde getirmekte ve travmaya yol açmaktadır. İffetsizlikle eş tutulan kızlık zarı bozulmasının ardında kaza, düşme, spor yaralanmaları ve taciz gibi birçok farklı neden olabildiği için kadınlar kızlık zarı dikimi olarak da adlandırılabilen himenoplasti operasyonuna ihtiyaç duymaktadır. Himenoplasti geçici ya da kalıcı etkiye sahip olabilir. Geçici etkisi için cinsel ilişki öncesi 5-7 günlük süreçte operasyon gerçekleştirilmelidir. Kalıcı kızlık zarı dikimi operasyonu için de zamanlama önemli.  Flep yöntemi ile gerçekleştirdiğimiz kalıcı kızlık zarı onarımı cinsel ilişkiden aylar önce yapılabilir ve oluşturduğumuz yeni kızlık zarı cinsel ilişkiye girilmediği takdirde yıllarca yapısını koruyabiliyor.”

Genital Estetikle Kadınlar Daha Öz Güvenli ve Daha Özgür

Genital estetik ameliyatları ile kadınları özgürleştiren, öz güvenlerini artıran bir dizi değişim başlatılabiliyor. Alanında uzman ve deneyimli hekimler tarafından gerçekleştirildiğinde operasyon sonrası süreç konforlu geçiyor ve başarılı sonuçlar alınabiliyor. Genital estetik tedavilerine salt kozmetik açıdan yaklaşmanın hatalı olduğunu altını çizen Ankara genital estetik uzmanı Prof. Dr. Deniz Ulaş: “Genital bölgenin nasıl göründüğü fonksiyonları açısından da belirleyicidir.

Öz güven kaybına neden olabilen, genel sağlık sorunlarına yol açabilen, orgazm olmayı engelleyebilen ve çiftlerin cinsel ilişki sırasında tatmin olamaması sonucunu doğurabilen problemler gelişen tıbbi teknikler sayesinde sorun olmaktan çıkarılabiliyor. Hastalarımız güvenle Ankara’daki kliniğimize başvurabilirler ve bu süreçte gizlilikleri ile ilgili soru işaretlerinden tamamen kurtulabilirler. Bilgileri saklanmaz ve aynı zamanda üçüncü kişilerle paylaşılmaz. Tedavi sonrası süreçte bizlere her zaman ulaşarak soru işaretlerini giderebilirler.”

Editör: Mustafa YILDIRIM