Tepebaşı’nda 23 Nisan coşkusu Tepebaşı’nda 23 Nisan coşkusu


Eskişehir adliyesi önünde açıklama yapan Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl, Cumhuriyet savcılarını soruşturmalarını cesur bir şekilde yürütmelerini beklediklerini dile getirdi. 
Bingöl, Gazze şehri başta olmak üzere Filistin halkına yönelik soykırım suçu işleyen, insan haklarını tüm dünyanın gözü önünde çiğneyerek Uluslararası Ceza Mahkemesi Statüsü kapsamında insanlığa karşı suçları, savaş suçlarını ve saldırı suçlarını işleyen İsrail Cumhurbaşkanı olmak üzere İsrail hükümetindeki tüm yetkililer hakkında gerekli tahkikatın ve işlemlerin yapılarak dava açılması ve cezalandırılmaları taleplerini dile getirdi. 
İsrail insanlık suçu işliyor
İsrail’in Gazze’de 16 yıldır devam eden kuşatmasına dikkat çeken Bingöl, “7 Ekim 2023 tarihinde ağır ambargo ve abluka altındaki Gazze'den meşru müdafaa kapsamında kendi topraklarına dönebilmek ve ablukadan kurtulabilmek amacıyla İsrail'in işgal ettiği bölgelere başlatılan operasyona karşılık; Israil devleti şu ana kadar tüm uluslararası sözleşmeleri, insanlığın ortak birikimi olan vicdani değerleri hiçe sayarak tüm kutsal kitapların lanetlediği eylemleri yapmaktan geriye durmamıştır. Bu eylemler açık ve inkâr edilemez bir soykırım ve insanlığa karşı suçtur.” şeklinde konuştu. 
Suça ortak olan Türk vatandaşları var
Yaptıkları araştırmalarda çift vatandaşlık sahibi bazı Türk vatandaşlarının 7 Ekim ve sonrasındaki tarihlerde İsrail’e askerlik yapmak amacıyla gittiklerinin tespit edildiğini belirten Bingöl, “Sosyal medya hesaplarından işlenen insanlık suçlarına ortak olduklarına dair açıklama ve paylaşımlar yaptıkları tespit edilmiştir. Suça iştirak eden aynı zamanda Türk Vatandaşı olan bu kişilerin Savcılığınızca tespit edilerek şüpheli sıfatıyla dosyaya dahil edilmesini ayrıca talep ediyoruz.” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM