Samsunspor transfer haberleri her zaman bu takıma gönül vermiş olan kişilerin en çok merak ettiği konuların arasında olmasının yanı sıra birçok ismin bu anlamda gündeme geldiğini unutmadan ekleyelim.

Uzun bir aradan sonra yeniden Süper lige dönen Samsunspor, son derece kötü bir performans ortaya koymasından dolayı zor günler yaşıyor. Bundan dolayı en kısa süre içinde takıma yeni isimlerin alınabileceği konuşulmakta. Kulüp hakkında dikkat çeken transfer haberlerini sizler için inceledik.

Eskişehirspor  Umut Can Gökdemir'i renklerine bağladı Eskişehirspor Umut Can Gökdemir'i renklerine bağladı

Samsunspor Transfer Raporu

Yaşanan süper lig transfer haberleri arasında dikkat çeken genel konu takımın transferleri ile alakalı. Samsunspor son olarak Ziraat Türkiye kupasında rakibini 3 golle geçmiş ve ligde ise Adana Demirspor gibi oldukça güçlü olan rakibini yenme başarısını göstermişti. Ancak buna rağmen hem gol atma hem de gol yeme konusunda var olan sıkıntıların öne çıkmasından dolayı birçok taraftar Samsunspor takımının transfer yapmasını bekliyor.

Buna göre geçtiğimiz günlerde takımın başında yer alan Markus Gidol tarafından buna dair bir rapor hazırlandı. Bunun sonrasında ekibin sportif direktörü olan Fuat Çapa konu ile alakalı olarak şunları ifade etti; transfer yasağımız devam ediyor. Ancak bu konuda yapmış olduğumuz bazı girişimler ve aynı zamanda çalışmalar söz konusu olmasından dolayı sanki yasak yokmuş gibi hareket edeceğiz. Uzun bir süreden beri rakiplerimize mağlup oluyorduk. Fakat son iki maçta almış olduğumuz sonuçların ardından iyi bir hava yakalamış durumdayız. Transfer yasağının sanki sürekli devam edeceği gibi yönünde bir algı var. Bu yanlış bir detay. Çünkü hem FIFA hem de Cas nezdinde resmi olarak itirazlarımızı yaptı. Bunun ardından yasağın kalkacağını düşünüyoruz, dedi.

Samsunspor Transfer Yapacak mı?

Samsunspor transfer haberleri tabi ki birçok kişi tarafından merak ediliyor. Buna dair bir açıklama ise takımın başkanı olarak bilinen Yüksek Yıldırım’dan geldi ve başkan şunları söyledi; şu an için bir transfer yasağımızın bulunduğunu herkes biliyor. Bunun yanı sıra özellikle ilgili sorunu ortadan kaldırabilmek için gerekli olan tüm itirazları yaptık. Bundan dolayı çok kısa bir zaman dilimi içinde olumlu sonuç alacağımızı düşünüyorum, dedi.

Samsunspor takımının başkanı sözlerine şöyle devam etti; şu an için takımda tam 14 yabancı oyuncu var. Bunların bir kısmının göstermiş olduğu performanstan hiçbir şekilde memnun değiliz. Ancak tüm yabancı oyuncularla yapmış olduğumuz görüşme sonrasında bunların hiçbir tanesinin takımdan ayrılmak istemediğini gördük. Elbette bu durum bizim açımızdan çok büyük bir dezavantaj. Çünkü yeni alınacak olan isimler için birkaç yabancının gitmesi gerekiyor. Bu konuda hem hocamız hem de sportif direktörümüz ile sık bir şekilde görüşme yapıyoruz ve yakın bir zamanda olumlu gelişmelerin yaşanmasını beklemekteyiz, dedi.

Samsunspor başkanı son olarak şunları söyledi; Samsunspor oyuncuları için hocamız karar verecek ve onun raporuna göre hareket edeceğiz. Ancak yasağın kaldırılmaması durumunda işlerimiz çok zor bir hale gelecek. Böyle olması halinde elimizde var olan mevcut kadro üzerinden devam etmek zorundayız ve bu da bir handikap dedi.

Samsunspor Transfer Dedikoduları

Bazı isimler en son spor haberleri yazımızda karşımıza çıkarken buna dair net olarak bir bilgi vermek kesinlikle yok. Bunun yanı sıra özellikle başkanın yapmış olduğu açıklamanın ardından yeni bir oyuncunun satın alınmasının çok da kolay olmayacağının altını net olarak çizmek gerekiyor.

Samsunspor taraftarları takımlarından yeni oyuncuların alınmasını beklerken, tam tersi bir gelişme de geçtiğimiz günlerde yaşandı. Yaz ayında kırmızı beyazlı takımın kapısından dönen Muhammed Ihattaren, gerçekleştirilen görüşmelerin ardından Çekya takımlarından birisi olan Slavia Prag ekibine gitti. Gelen son bilgilere göre ise ilgili sözleşmenin süresinin 3 sene olduğunun altını da net olarak çizelim.

Bu oyuncu 21 yaşında olmasının yanı sıra özellikle on numara pozisyonunda Avrupa’nın en yetenekli isimlerinden birisi olarak kabul ediliyordu. Hollanda vatandaşı olan futbolcu Utrecht kentinde doğmasının ardından PSV ekibinde futbola başlamıştı. Bunun ardından 2021 senesinde ise İtalya’nın ünlü takımlarından olan Juventus ekibine transfer olmuştu. Daha sonra ise Sampdoria’da oynayan isim ardından Ajax takımında forma giydi. Samsunspor bu oyuncuyu almak için harekete geçmiş, her konuda anlaşma sağlanmıştır. Ancak son dakikada bu transfer iptal edilmişti.

Samsunspor Güncel Transferleri Hangileridir?

Son olarak Samsunspor transfer haberleri arasında takımın sezon başında almış olduğu oyunculardan bahsetmek gerekiyor. Olivier Ntcham, Marc Bola, Taylan Antalyalı, Muhammed Gümüşkaya, Enes Albak, Taha Tosun, Bedirhan Çetin, Carlo Holse, Landry Dimata, Rick van Drongelen, Ercan Kara, Flavien Tait, Emre Kılınç, Nanu, Marius, Kingsley Schindler, Okan Kocuk, Lubomir Satka, Mickaël Tırpan bu sene takıma katılan oyuncular olarak dikkat çekiyor.

Ancak geride kalan haftalarda alınmış olan sonuçlara bakıldığında takımın yeni oyuncuları alması gerektiğini taraflı ve tarafsız birçok isim ifade ediyor. Samsunspor özellikle kötü gitmesine rağmen son iki maçta üst üste aldığı galibiyetlerin ardından bir toparlanma sürecine girdi. Önce Adana Demirspor takımını deplasmanda 3-2 mağlup eden takım daha sonra ise Tokat Belediye spor ekibini Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında 3-0 ile geçmesini bildi.

Samsunspor işte bunun ardından ligde 18.sırada yer almakta. Bu sene oynamış olduğu lig maçlarının sayısı 14 olmasının yanı sıra bunların tam 9 tanesini kaybetti. 2 müsabaka berabere bitmesinin yanı sıra 3 maçta ise galip gelmesini bildi. Özellikle takımın gol yollarında sorunlarının bulunduğunun altını da net olarak çizmek gerekiyor. Ara dönemde geride kalmış olan haftalarda 13 gol atan ekip, en fazla gol yiyen takımlardan birisi olarak ise kalesinde tam 23 gol gördü. Toplamış olduğu puan ise 11.

Editör: Mustafa YILDIRIM