sandik-guvenligi-icin-isbirligi-ziyaretleri-basladi-2

 İlk Ziyaret, 29 Kasım Salı günü CHP Eskişehir İl Başkanlığı’na yapıldı. CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel ile CHP İl Yöneticilerinin bulunduğu ziyarete Memleket Partisi Eskişehir İl Başkanı İsmail Ceyhan, Başkan Yardımcısı Ferhat Genç, İl Sekreteri Burak Aydoğmuş, Odunpazarı İlçe Başkanı Gökhan Alat, Yönetim Kurulu üyeleri Barış Ceyhan, Davut Keskin, Tepebaşı İlçe Başkanı Serkan Aydoğmuş, İl Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Serttaş katıldı. CHP İl Başkanı Recep Taşel ile saygı ve nezaket çerçevesinde son derece olumlu bir havada geçen görüşmede “seçmen ve sandık ittifakı” için işbirliği yapılabileceği konusu değerlendirildi.

Aynı gün ikinci ziyaret, İYİ Parti Eskişehir İl Başkanlığı’na gerçekleşti. İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Emine Edizgil ile nezaket ve saygı çerçevesinde görüş alışverişinde bulunuldu. Memleket Partisi İl Başkanı İsmail Ceyhan, önümüzdeki günlerde yapılacak İYİ Parti merkez ilçe ve il kongreleri için başarı dileklerini paylaştı.

Hem CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel hem de İYİ Parti İl Başkanı Emine Edizgil’e Memleket Partisi İl Başkanlığı’nın “sandık ve seçmen ittifakı” önerisi mektup olarak takdim edildi.

Mektupta; “Memleket Partisi olarak, bütün muhalefet partilerine seçimin şeffaf, tarafsız, hukuka uygun ve güvenli yapılabilmesi için sandık ve seçmen ittifakı öneriyoruz.

2023'te seçmen sayısının 64 milyon civarında olması beklenmektedir.

İçişleri Bakanlığı'nın resmi açıklamasına göre 31 Mart 2022 itibariyle oy kullanma hakkına sahip Suriyeli seçmen sayısı, 113 bin 654'tür.

Seçime kadar kaç göçmenin/sığınmacının vatandaşlık alacağı, Suriyeliler dışında Afgan, Pakistanlı, Iraklı ya da Afrikalı kaç seçmenin olacağı belirsizdir.

2023 seçimlerinde, YSK'dan alınan veriler doğrultusunda sandık sayısının tahmin 200 bin civarında olacağı söylenebilir.

Sandıkların boş kalmaması için her sandığa mutlaka görevli ataması yapılmalıdır.

Şimdiden muhalif tüm partilerin bir araya gelerek ortak sandık görevli listelerini oluşturabilmesi için önerdiğimiz sandık ve seçmen ittifakını değerlendirmeniz için bilgilerinize takdim ederiz.” İfadeleri yer aldı. Ziyaretler çekilen toplu fotoğraflar ile son buldu. Memleket Partisi İl Başkanlığı, muhalefet partilerine ziyaretlerin devam edeceğini açıkladı.

Editör: Mustafa YILDIRIM