HABER / FOTOĞRAF: ERTUĞRUL ALTINEL- ESKİŞEHİR

“Seyri alem” sergisi açıldı “Seyri alem” sergisi açıldı

Eskişehir’de Azerbaycanlı öğrenciler arasında ‘satranç turnuvası’ düzenlendi ve turnuvada derece alanlara ödülleri verildi
Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu, Eskişehir Anadolu Üniversitesi iş birliği ve Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora Bakanlığı’nın desteğiyle Azerbaycan'ın milli lideri Haydar Aliyev'in 100. yılı faaliyetleri kapsamın da Türkiye'nin farklı illerinde eğitim gören Azerbaycanlı öğrenciler arasın da satranç turnuvası düzenlendi. 
Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın. ‘’Eskişehir Anadolu Üniversitesi ve Haydar Aliyev Uygulama ve Araştırma Merkezi ev sahipliğinde, Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora Bakanlığının desteğiyle, Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği ve Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu işbirliğinde ‘Haydar Aliyev 100. Yılı’ faaliyetleri kapsamında; Türkiye'de yaşayan Azerbaycanlı Öğrenciler Arasında düzenlenen Satranç Turnuvası’nda finale kalan ve sonrasında ikinci olarak bizleri temsil eden Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencisi Fuad Mammadli'yi, 3. İzmir 9 Eylül Üniversitesi öğrencisi Gülümşah Ağacan'ı, 4. İzmir 9 Eylül Üniversitesi Öğrencisi Cahangir Mirizade'yi ve Turnuvayı Şampiyon tamamlayan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Öğrencisi İbrahim Seyidov'u, tebrik ediyor, basta Diaspora Bakanlığı yetkililerine, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu'na ve ’Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği’ne Ümummilli Lider Haydar Aliyev'in Doğumunun 100. Yılında böyle bir etkinliğe imza attıkları için teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM