Eskişehir Ticaret Odası’nın Nisan ayı olağan meclis toplantısı Mustafa Çekiç Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara’nın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda meclis üyeleri gündem maddelerini karara bağladı. Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir Ticaret Odası’nın nisan ayında da üyelerin taleplerini yerine getirmek ve sorunlarını çözmek için mesai yaptığını söyledi. 14 Mayıs seçimleri öncesinde ETO’yu ziyaret eden milletvekili adaylarına üyelerin taleplerini ve Eskişehir’in önceliklerini dosya olarak ilettiklerini kaydeden Güler, seçilecek olan milletvekillerinin hangi partiden olursa olsun şehir için aynı masa etrafında bir araya gelmesi gerektiğinin altını çizdi.

Lobinin önemini Hasan Polatkan Havalimanı konusunda gördük

Parti ayrımı olmaksızın tüm milletvekillerinin 14 Mayıs sonrasında Eskişehir için lobi yapması gerektiğine dikkat çeken Güler, lobi çalışmasının ve ortak hareket etmenin öneminin geçtiğimiz yıl yaşanan Hasan Polatkan Havalimanı’nın uçuşlara kapatılması sürecinde görüldüğünü dile getirdi. Hasan Polatkan Havalimanı’nın yeniden uçuşlar açılması için verdiği destekten dolayı Eskişehir Milletvekilleri Nabi Avcı’ya, Emine Nur Günay’a, Utku Çakırözer’e, Jale Nur Süllü’ye, Arslan Kabukçuoğlu’na teşekkür eden Güler, o gün sergilenen duruşun Eskişehir’in geleceğini ilgilendiren her konuda önümüzdeki dönemde de sergilenmesi gerektiğini kaydetti.

 

 

 

Eskişehir’in küçük hesaplarla kaybedecek vakti yok

Eskişehir’in menfaatine olacak konularda tüm milletvekillerinin siyaset üstü hareket etmesinin önemine değinen ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir’in son yıllarda kişisel meselelerden ve çekişmelerden, “Ben bilirim, benim dediğim olacak” düşüncesinden dolayı yalnız kaldığını kaydetti. Eskişehir’in artık küçük hesaplar için kaybedecek vaktinin de enerjisinin de olmadığını belirten Güler, seçilen tüm milletvekillerinin Eskişehir’in sesinin daha gür çıkmasına, sorunların hızla çözülmesine öncülük etmesini umduğunu, milletvekillerinin birlik ve beraberlik içinde Eskişehir’in hem ulusal hem de uluslararası alanda başarıyla temsil edilmesi için çalışacaklarını ümit ettiğini söyledi.

Şehri ileriye taşıyacak sinerji ve enerjiye ihtiyaç var

Günümüzün rekabet dönemi olduğunu ve artık ülkeler yerine şehirlerin rekabet ettiğini belirten ETO Başkanı Metin Güler, bu birlik ve beraberliği her alanda yakalayan şehirlerin bir adım öne geçtiğini söyledi. Eskişehir’i ileriye taşıyacak, şehrim tüm paydaşlarını bir araya getirecek bir sinerji ve enerjiye ihtiyaç olduğunu belirten Güler, bu sayede Eskişehir’in ticaretten sanayiye, turizmden tarıma bir çok alanda hak ettiği konuma gelebileceğini dile getirdi.

Seçimlerde kazanan Eskişehir olsun

Önümüzdeki dönemde milletvekillerinin Eskişehir’in meselelerinde, tüccar ve sanayicinin taleplerinde parti rozetini kenara koyarak hareket edeceğine inandığını belirten ETO Başkanı Metin Güler, bu anlayış ve beraberliğin başka şehirlerde yaşandığını ve Eskişehir’in de artık bu düşünceyle hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi. Milletvekili adaylarına 14 Mayıs seçimlerinde başarılar dileyen ETO Başkanı Metin Güler, seçimlerde asıl kazananın Eskişehir olması gerektiğine dikkat çekti.

 

Editör: Mustafa YILDIRIM