Şehit Barış Öztürk Ortaokulu IMONED Projesi İçin Polonya'da 
Eskişehir Şehit Barış Öztürk Ortaokulu yerelde uygulamış olduğu  başarılı  çalışmalarını  Avrupa  Birliği  projeleriyle  taçlandırmanın  mutluluğunu  yaşıyor.

Yapılan açıklama şöyle; "İspanya Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen  ve Şehit Barış Öztürk Ortaokulu'nun ortak olarak yer aldığı IMONED isimli projenin ilk  yüz yüze toplantısı 09-10 Kasım 2021 tarihleri arasında Polonya'nın Krakow şehrinde gerçekleştirildi.
Pandemi süreci nedeniyle yüzyüze toplantıları ertelenen projede Avrupa'nın birçok farklı  ülkesinden kurumlar yer alıyor.
Florida Centre De Formaciò , Coop.V adlı  Öğretmen Yetiştirme Kurumunun başvuru  sahibi olduğu proje İspanya Ulusal Ajansı  tarafından 24 ay süre ile uygulanacak. Proje  kapsamında ,uzaktan eğitim metodolojisine  yönelik yenilikçi bir eğitim müfredatı,uzaktan  eğitim için teknolojik yetenekler konusunda  içerik çalışması yapılacak. Bu sayede üretilecek olan e – öğrenme modeliyle birlikte çevrimiçi   uzaktan eğitim modülü, uzaktan eğitim müfredatı, çevrimiçi uzaktan eğitim oyun   geliştirmeprojesinde çıktı olarak üretilecek.
Şehit Barış Öztürk Ortaokulu Müdürü Ayhan  Yerli; "Ortak olarak yer aldığımız bu projede tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde,öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin uzaktan çevrimiçi beceri ve yetkinliklerinin artırılmasına yönelik çalışmalarımızla okulumuz öğretmenlerimizle   katkı sağlamayı hedefliyoruz. Projemiz genel  hedefleriyle güncel bir konu olan uzaktan eğitim çalışmalarına katkı sunmaktadır." dedi.
Projenin uygulama aşamasında yoğun tempoda faaliyetlerin gerçekleştirildiğine dikkat çeken  Okul Müdürü Ayhan Yerli Okul Proje Ekibinde bulunan Müdür Yardımcısı Ebru Kocaer  ve öğretmenler Gülcan Bayram Yudar ,Ebru Aygün ile birlikte çalışmaların gerçekleştirildiğini ifade etti.

Editör: Mustafa YILDIRIM