Cinsel ilişki önemlidir ve bazı insanların ilişkilerinin bir parçasıdır. Şeker hastalığınız varsa bu farklı değildir. Unutmayın ki şeker hastası olmak her zaman cinsel ilişkile ilgili problemlerin olacağı anlamına gelmez. Ve eğer yaparsan, sonsuza kadar sürmeyebilirler, cinsel ilişki ve diyabet sizin için bir endişe veya endişe kaynağı olmamalıdır.

Cinsel ilişki önemlidir ve bazı insanların ilişkilerinin bir parçasıdır. Şeker hastalığınız varsa bu farklı değildir. Unutmayın ki şeker hastası olmak her zaman cinsel ilişkile ilgili problemlerin olacağı anlamına gelmez. Ve eğer yaparsan, sonsuza kadar sürmeyebilirler, cinsel ilişki ve diyabet sizin için bir endişe veya endişe kaynağı olmamalıdır.

Şeker Hastalığı ve Cinsel ilişki

Cinsel ilişkiin egzersiz olduğunu hatırlamak önemlidir, bu yüzden şekerinizin düşmesine neden olabilir. Eğer içiyorsanız, ne zaman ve ne kadar içtiğinize bağlı olarak, hipo olasılığınız daha yüksektir. Ancak diyabetli herkesin hiposu olmaz. Şeker hastalığı probleminiz varsa cinsel ilişki öncesi kan şekerinizi kontrol etmeniz önerilir ve her ihtimale karşı yakınınızda şekerli bir şeyler bulundurmaya değer, böylece gerekirse hipo tedavisi yapabilirsiniz. İnsülin pompası kullanıyorsanız, cinsel ilişkiden önce onu çıkarmak hipodan kaçınmanıza yardımcı olabilir. Ama bu herkes için işe yaramaz.

Şeker hastası olan bazı kişiler hipoya sahip olma konusunda çok gergin olurlar. Buna hipo kaygı diyoruz ve bu size tanıdık geliyorsa ve cinsel ilişki hakkında ne hissettiğinizi etkileyebilir. Geçmişte hipolarınız olduysa, tekrar yaşama konusunda endişelenmeniz doğaldır. Partnerinizle cinsel ilişki ve diyabetle ilgili korkularınız hakkında konuşmak yardımcı olabilir. Bir hipo durumunda planlamanıza ve hazırlanmanıza bile yardımcı olabilirler.

Cinsel sorunlar Şeker hastası olsun ya da olmasın, çoğu insan hayatlarının bir noktasında cinsel ilişki konusunda sorun yaşayacaktır. Şeker hastası olmanız sorun yaşayacağınız anlamına gelmez. Diyabetli hem erkek hem de kadınların, diyabeti olmayan kişilere göre cinsel sorunlar yaşama olasılığı daha yüksektir. Uzun süre yüksek kan şekeri seviyeniz varsa, bunun ciddi komplikasyonlara yol açabileceğini bilmek önemlidir. Buna cinsel işlev bozukluğu dediğimiz cinsel sorunlar da dahil olabilir.

Yüksek kan şekeri seviyeleri, nöropati dediğimiz sinirlerinizi ve kan damarlarınızı etkileyebilir. Bu, cinsel organlarınıza kan sağlayanları da etkileyebilecekleri anlamına gelir. Bu olursa, bu bölgelere daha az kan akışınız olacağı anlamına gelir. Bu, cinsel organlarınıza karşı bazı hislerinizi kaybetmenize neden olabilir. Duyguyu kaybetmek, fiziksel ve duygusal olarak uyarılmanın daha zor olabileceği anlamına gelebilir. Erkekler için erektil disfonksiyon veya erektil problemler denir.

Şeker hastalığına sahip olmak ayrıca idrar yolu enfeksiyonları (İYE), pamukçuk ve vajinal kuruluk riski altında olduğunuz anlamına gelebilir. Cinsel sorunlar diyabetli herkesi etkilemeyecektir, ancak bu tür sorunları geliştirme riskinizi nasıl azaltacağınızı ve bunlarla nasıl başa çıkacağınızı bilmelisiniz. Düşük cinsel dürtü veya libido Pek çok şey cinsel ilişki yapmakla ne kadar ilgilendiğinizi etkileyebilir. Buna libido veya cinsel dürtü denir ve bazen diyabet libidonuzu düşürebilir. Ancak bu mutlaka diyabetinize bağlı değildir.

Şeker hastası erkeklerde cinsel sorunlar nasıl çözülebilir cinsel ilişki için yeterince sağlıklı kalın. Sağlıklı bir cinsel yaşam için genel sağlığınızı koruyun. Diyabetli kişiler için bu, uygun kan şekeri seviyelerinin korunmasını içerir. cinsel ilişki sırasında fazladan enerji harcanır bu nedenle glikoz seviyelerinizin farkında olun. Vücudunuzdaki insülin miktarını artıran ilaçlar kullanıyorsanız, cinsel ilişki esnasında kan şekeriniz düşebilir.

cinsel ilişki öncesi kan şekeri seviyenizi kontrol edin. Kalbiniz için iyi olanın cinsel organlarınız ve beyniniz için de iyidir. Cinsel uyarılma, vajinal yağlanma ve ereksiyonun hepsinin kan akışıyla çok ilgisi vardır. Kalp sağlığınızı düşünerek buna uygun yaşam tarzı benimseyin. Bu, düzenli egzersize katılmayı içerir. Egzersizin ek faydaları da olabilir.

Penil İmplant

Şeker Hastaları sertleşme ya da farklı sorunlardan kurtulmak için mutluluk çubuğu ameliyatı da geçirebilir böylelikle hem sertleşme problemi ortadan kalkar hem de cinsel haz ve partnerleriyle uyumları artar. 

Editör: Mustafa YILDIRIM