SEO analizi web sitesini ön sıralarda çıkarmak isteyenler için son derece gerekli bir işlemdir. SEO açısından web sitenin ne durumda olduğunu, hangi konulara daha fazla özen gösterilmesi gerektiği SEO analizi ile anlaşılabilir. Bu sayede web sitesinde eksik olan konuları çözüme kavuşturabilir, sayfalar optimize edilebilir. Kısacası SEO analizi ile web siteleri kolayca denetlenebilmektedir. SEO analizinde genellikle SEO araçları kullanılmaktadır. Bu araçlara; Ahrefs, Sitechecker, Google Analytics, Google Search Console ve daha pek çok seçenek örnek verilebilir. Bu araçları doğru bir şekilde kullanabilmek için ise bilgi ve deneyim sahibi olmak gerekir. 

SEO Analizi Neden Önemlidir?

          SEO analizi çok fazla çaba sarf etmeden web sitesinin durumunu takip etmeye olanak sağlamaktadır. Derinlemesine bir tarama sağlayan SEO analizi, web sitelerinin SEO ölçme ve takibini yapmak için tercih edilen yöntemlerdendir. SEO ölçme ve takip sitenizde nasıl yollar izlemeniz gerektiği ile ilgili bilgi edinmenizi sağlar. Tüm sayfaların SEO kurallarına uygun olup olmadığı Google sıralamalarında öne çıkmak isteyen web siteleri için son derece önemlidir. Tüm sayfaların taranarak gerekli uygulamaların yapılması sonucunda ise site trafiğinde istenilen sonucun alınmasını sağlar. Kısacası SEO analizi web sitenizin Google tarafından görünürlüğünü araştırmak için tercih edebileceğiniz yöntemlerdendir.

SEO Analizi Nasıl Yapılır?

          SEO analizi ile SEO ölçme işlemi pek çok farklı araçla gerçekleştirilmektedir. Bu araçlar yardımıyla SEO analizi kısa süre içerisinde yapılabilir ancak daha sonrasında gereken düzenlemeler için çok fazla mesai harcanabilir. Bir web sitesinin SEO uyumlu olmasının en önemli özelliklerinden bir tanesi de güncelliktir. Bu sebeple SEO analizinin güncel ve sürekli bir şekilde yapılıp, sayfaların doğru şekilde takip edilmesi gerekir. SEO süreklilik isteyen bir iştir ve bu sebeple de profesyonellerden destek alınması gerekir. Sitenizin tamamen SEO uyumlu olması için detaylı incelemelerin ve değişikliklerin Google algoritmalarına hakim kişiler tarafından kontrol edilmesi sıralamalarda öne çıkmak isteyenler için büyük önem taşımaktadır.

Editör: Mustafa YILDIRIM