SEO çalışmalarının başarılı bir şekilde yürütülmesi için bazı araçların kullanılması gerekir. Bu araçlar, SEO sürecini ve hizmet kalitesini olumlu yönde etkiler. SEO hizmeti için kullanılan popüler araçlar şu şekilde sıralanabilir:

●       Deepcrawl

●       Google Analytics

●       SEMrush

●       MOZ

●       Ahrefs

●       Search Console

●       Similarweb

●       Screaming Frog

●       CognitiveSEO

●       MFI Checker

●       Oncrawl

●       Sitebulb

●       Zeo Crawler Keyword Planner

●       Ubersuggest

●       Botify

●       Majestic

●       Ryte

Sıralamadaki ilk 4 araç, SEO çalışmalarında en çok tercih edilen araçlar arasında yer alır. Bu araçların doğru ve yerinde kullanılması yapılan işlerin başarısı açısından oldukça önemlidir.

SEO Hizmetinde Anahtar Kelimelerin Önemi Nedir?

SEO hizmetinin sağladığı avantajların tamamı trafik ve satış hacmini artırmaya yöneliktir. Anahtar kelimeler, İnternet kullanıcılarını hedefe ulaştıran en önemli araçlardır. SEO çalışmalarında sektör için en ideal anahtar kelimeler tespit edilir. Bu anahtar kelimelerin içeriklerde uygun şekilde kullanılması arama motorlarında ulaşılabilirliği kolaylaştırır. Bu nedenle SEO çalışmalarında en ideal anahtar kelimeleri bulmak ve kullanmak çok önemlidir.

Anahtar kelimeler sayesinde avantajlı ziyaretçi kanalı yakalamak mümkündür. Anahtar kelimelerle kazanılan ziyaretçiler, reklam kanalları aracılığı ile gelen ziyaretçilerden daha fazla avantaj sağlar. Çünkü organik ziyaretçilerin satışa dönüşümü daha fazladır. Bunun nedeni; organik ziyaretçilerin ne aradığını bilen ziyaretçiler olmasıdır.

·       SEO Çalışmalarını Ne Kadar Süre Yapmak Gerekir?

SEO çalışmalarına bir kez başladıktan sonra belirli periyotlarda devam ettirilmesi gerekir. Bu optimizasyonları bir defaya mahsus olarak düşünmek yanlıştır. Çünkü Google’ın altyapısı ve algoritmaları sürekli değişir ve yenilenir. Web sitelerinin bu değişiklikler karşısında güncel olması önemlidir. Ancak güncel kalmayı başaran web siteleri arama motoru sonuç listelerinin üst sıralarında yer alabilir.

·       SEO Hizmeti Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

SEO çalışmalarını web sitelerine yapılan uzun vadeli yatırımlar olarak değerlendirmek mümkündür. Bu nedenle SEO konusunda titiz davranmak önemlidir. Kaliteli şekilde gerçekleştirilen SEO çalışmalarının olumlu sonuçlarını 1 ila 3 ay arasında almak mümkündür. Fakat uzmanı tarafından yapılmayan SEO çalışmasından başarılı sonuçlar alınamayacağını bilmek gerekir. SEO hizmeti alırken, hizmet veren kişi veya firmanın çalışma prensiplerine, kullandığı araçlara ve referanslarına dikkat etmek faydalı olur.

SEO hizmeti satın alırken deneyimli alanında bilgili ajanslarla çalışılması da oldukça önemlidir. Çünkü yanlış zamanlamadan hatalı araç kullanılmasına, verilerin doğru analiz edilmemesine kadar birçok unsur bu sürecin başarısız olmasına neden olabilir. Bu sebeple bu hizmeti kendi markanız ve sektörünüzde deneyimli ajanslardan almanız sonuçların etkisinin yüksek olması açısından önemli bir unsur olacaktır.

SEO arama motoru optimizasyonu hakkında daha fazla bilgi için https://mobitek.com/seo-arama-motoru-optimizasyonu/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Size özel çözümler hakkında bilgi için firmanın profesyonel ve uzman ekipleriyle de iletişime geçebilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM