sev-her-gecen-yil-buyuyor-1

Sivrihisar Eğitim Vakfı'nın Sivrihisar belediyesi ile birlikte düzenlediği  iftar yemeğine Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofis Başkanı Doç.Dr Salim Atay, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fuat Erdal, önceki dönem milletvekili Beytullah Asil, Sivrihisar kaymakamı Hüseyin Sayın, Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, Eskişehir Ticaret Odası Meclis Başkanı  Sn.Halil İbrahim Ara ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Sn.Özgür Alp, SEV Vakfı üyeleri ile birlikte geniş katılım oldu.

 Atışkan Otel'de gerçekleştirilen programa ayrıca davet edilen  SEV Muzaffer Demir Anadolu Lisesi'nin  öğrencileri  ve okul müdürü Mehmet Öz katılım sağladı.

 Programda konuşan SEV Başkanı Bekir Kalır şunları söyledi; "Her ramazan ayında birlik ve beraberliğini, yardımlaşma duygularını, birbirine olan sevgi ve saygılarını içten hissedip en kalbi duygularla manen yaşarız.

Ramazan ayınızı kutluyorum.

Yarın pazartesiyi Salı ya bağlayan gece bin aydan hayırlı olankadir gecemiz mübarek olsun, ramazan ayı boyunca

yaptığımız hayır, hasenetler, ibadetler, cenabı Allah

dergahında kabul ve makbul olsun.

Kurucu başkanımız sn. Atilla şamdan ve kurucularımıza bugüne kadar yönetim kurulunda görev alan yöneticilerimize, bizi her zaman destekleyen hayırsever gönül dostlarımıza teşekkür ediyoruz.

Ebedi hayata uğurladığımız önceki başkanlarımız yavuz besler, erkan besler, ve naci şakar büyüklerimize, kurucularımızı,yönetimde görev alan büyüklerimizi, hayırsever üyelerimize ve yakın zamanda kaybettiğimiz hayırsever müstesna insan muzaffer demir amcamıza,  avukat ozkan bulgu’ büyüğümüze de  Allahtan rahmet diliyorum. ruhları şad, mekanları cennet olsun.

Sev sizlerin sayesinde her gecen yıl  büyüyor, güçleniyor. Güçlendikçe verdiğimiz  burs öğrenci sayısı ve meblağı artıyor.

değerli bağışçılarımızdan burs için 300 TL talep ederken

üniversite öğrencilerimize aylık 450 tl  hesaplarına yatırmaktayız.

Önceki yılda olduğu gibi bilanço büyüklüğümüz  ıstikrarlı büyümeye devam etmektedir. Bir önceki yıldaki gibi yine 2022 yılında da  %100  büyüme gerçekleşmiştir.

 üye sayımızda  her gecen gün artmaktadır. Gerek depremzedeler için gerekse ramazan yardım bağış kampanyamızda bağışlarınız anlamlı

rakamlara ulaşmıştır. Deprem için bağışlarınız kadim ilçemize deprem bölgesinden  gelen vatandaşlarımız için kullanılmıştır. Burada bir parantez açmak isterim yönetim kurulu üyemiz sn yavuz ayva nın gerek

Eskişehir organize sanayi bölgesinden sağladığı bağış gerekse ürünlerin tedarikinde katkısı fazlaca olmuştur.

Yine ramazan bağışlarında vakfımıza güvenen ve teslim eden pek çok hayırseverimiz olmuştur. Gecen sene 400 aileye 300 tl lik yardım dağıtılmış idi bu sene de  400 aileye ulaşacağımız öngörüyorum. Öngörüyorum diyorum çünkü hala bağış yapan hemşerilerimizin bağışları devam etmektedir. bu sene bağış tutarımız kişi başı 500 tl olmuştur.

Daha neler yaptık kısaca ve hızlıca arz etmek isterim., geleneksel Sivrihisar’daki okullarımızdaki

öğrencilerimize  aralık ayında çocuklarımız üşümesin kampanyası ile aralık ayında mont ve bot yardımını koordine ettik. yaklaşık 100 öğrencimize destek sağladık. Nasreddin hoca huzur evine bağışçılarımızın sayesinde 2 çamaşır makinesi 2 kurutma makinesini tedarik ederek teslim ettik. Fahri keskin fen lisesi ve sev muzaffer Anadolu lisesinden bir talep geldi öğrencilerimizin üniversiteye hazırlık, soru bankası kitap testi ihtiyacı olduğu yönünde idi. tedarik ederek teslim ettik. İhsan biçerli Anadolu lisesine bilgisayar ve spor malzemesi desteği sağladık sev muzaffer demir Anadolu lisemize yine spor malzemelerini teslim ettik. Sma lı iki çocuğumuzun  başlattıkları kampanyaya vakıf olarak çorbada bizimde tuzum olsun dedik destek verdik. 2Geçtiğimiz Şubat ayında anlaştığımız seyahat firması ile 30 kişilik bir grupla umre ziyareti gerçekleştirdik. Sn valimizin ve vali yarımcılarımızın, il müdürlerimizin katılımıyla yine atışkan otel de toplantı gerçekleştirdik. Eskişehir basınında yaptığımız yerinde ,doğru

açıklamalar ile vakfımızdan sıkça söz ettirdik.

Bütün bunları siz değerli üyelerimiz sayesinde başardık sizlere minnettarız. Bu güzide hazurundan bir ricamız olacak vakfımızı, faaliyetlerimizi  lütfen tanıdıklarınıza anlatınız ve üye kazanımımı sağlamamızda  bize yardımcı olunuz . Çünkü bizi ve yaptıklarımızı en iyi bilen sizlersiniz. Gerek burs tahsisi gerekse ramazan yardımların dağıtımı için bağışların doğru kişilere ulaşması ve objektif olması adına komisyonlar oluşturarak verilecek bursu ve bağışları komisyon üyeleri ile belirliyoruz. Eskişehir’de yanılmıyorsam 54 vakıf 1600 dernek mevcuttur. Vakfımız

Eskişehir de yine  bildiğimiz kadarıyla ilk ve tek bağışçı hakları  beyannamesini yayınlamış vakıftır. Kendimize olan güvenin  göstergesi diyeceğimiz beyannamemizde isteyen her üyemiz dilediği zaman vakfımızın gelir ve giderlerini denetleyebilir.

Açık net ve şeffaf yapımızı titizle koruyoruz.

Bütün bunlardan sonra ilimizde vakfımızın tanınırlığını

, bilinirliğini en üst noktaya taşıdığımız kanaatindeyiz.

Vakfımızın bir uygulamasından bahsetmeden geçemeyeceğim Deprem için yapılan bağışlar sadece deprem için, zekat için yapılan bağışlar

zekat için, burs için yapılan bağışlar burs için kullanılmaktadır.

bağışçımız ne niyetle verdiyse ilgili hesaplarımıza

aktarmaktayız.

Sev tüzüğünde ana faaliyet konularından biride

hemşerilerimiz arasında birlik beraberlik ve dayanışma

ruhunu artırmaktır. Bunun için ülkemizdeki her hemşerimize ulaşmak gayretimiz vardır.

Sev in mottosu biz birlikte güçlüyüz gücümüz birlik ve

beraberliğimizdir. Sivrihisar’ımıza aidiyet hissiyatı ile

köklerimize sımsıkı bağlı olduk ve her daim olacağız.

Bu iftar programını sağlayan Sivrihisar belediye başkanımız sayın hamid yüzügüllü’ye teşekkür ediyoruz. Talebimizi aktardığımızda iki bir etmeden kendisinin aynı cümleleri aktarıyorum ne demek abi kaç kişilik yapalım demesi yönetim kurulumuzca takdirle karşılanmıştır. sağ olsun var olsun.

İlçemizin çehresini değiştiren sadece turizm değil sanayi ve kültür hizmetleri ile ilçemize değer katan başkanımıza yaptıkları için şahsım yönetim kurulu üyelerim ve hemşerilerimiz adına teşekkür ediyoruz.

Sabrınız için teşekkür ediyor önce yarın idrak edeceğimiz kadir gecenizi akabinde ramazan bayramınızı kutluyorum."

Editör: Mustafa YILDIRIM