Milletvekili Emine Nur Günay; 2022-2026 yılları arası doğalgaz genişletme yatırımlarının belirlenmesi çalışması çerçevesinde, Eskişehir ilinde henüz doğalgaz verilmemiş ilçeler hakkında teknik ve ekonomik açılardan yapılan çalışmaları doğrultusunda Seyitgazi’nin 2026 tarihinde doğalgaza erişmiş olacağını paylaşmıştı.

Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe bu süreci hızlandırmak adına uzun süredir hummalı bir çalışma içerisindeydi. Kurduğu bağlantılar doğrultusunda ESGAZ ve Müze Müdürlüğü Seyitgazi’deki keşif raporlarını olumlu ve uygun olarak düzenledi. Düzenlenen bu raporlar, Seyitgazi 1., 2. ve 3. Derece sit alanı bölgesi olduğu için Kültür Varlıkları Bölge Koruma Kurulu’na sunuldu.

Kültür Varlıkları Bölge Koruma Kurulu gerçekleştirdikleri Kurul toplantısında aldığı kararla Seyitgazi’de doğalgaz enerjisinin sağlanması konusundaki tüm izinlerin çıktığını yazılı olarak Seyitgazi Belediyesi’ne bildirdi. Seyitgazi Belediyesi de gerekli tüm izinlerle birlikte ESGAZ’ a teslim etti.

Artık top ESGAZ’da!

Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe konuyla ilgili: ‘ Seyitgazi’miz için hemşerilerimiz için doğalgaz sorunu elzem çözmemiz gereken problemlerimizden bir tanesiydi. Temmuz ayında Milletvekilimiz Emine Nur Günay Seyitgazi için doğalgaz müjdesini 2026 yılı olarak vermişti. Bizler de bu karar üzerine çalışmalarımızı yoğunlaştırıp görüşmelerimizi hızlandırdık. Çok şükür görüşmelerimiz neticesinde sürecin hızlanmasını sağladık. Bildiğimiz gibi Seyitgazi 1., 2. ve 3. Dereceden sit alanı bölgesinde bulunuyor. Bu sebeple doğalgaz çalışmalarının yapılması için Kültür Varlıkları Bölge Koruma Kurulu’ndan gerekli izinlerin çıkması için ESGAZ ve Eskişehir Müze Müdürlüğü ile yaptığımız keşifler ciddi önem arz etmekteydi. Zor ve meşakkatli bir süreci geride bıraktık.

Müjde Seyitgazi’m, ilçemiz artık doğalgaza kavuşuyor!

Kültür Varlıkları Bölge Koruma Kurulu’ndan çıkan karar neticesinde gerekli izinler ESGAZ’a teslim edildi. ESGAZ, Seyitgazi’yi program dâhiline aldı ve gerekli çalışmalara başladı. En kısa süreçte alt yapı çalışmalarına başlayacaklarını bildirmekten mutluluk duyuyorum.

Bizler karasal iklimin en çetin geçtiği topraklarda yaşıyoruz. Neredeyse 12 ayın 8 ayı ısınmak için soba, kömür kaloriferi, elektrikli ısıtıcılar kullanıyoruz. Gelen zamlarla birlikte hemşerilerim en temel ihtiyaçları olan ısınma ihtiyaçlarını karşılarken çok zorlanıyor. İlçe merkezimizdeki fabrikalar artan maliyetler karşısında oldukça zorlanıyor. Tüm bu sorunların ortadan kalkmasında payımızın olduğunu bilmek bizleri oldukça mutlu ediyor.

Bu zorlu süreçte bizlerden desteklerini esirgemeyen herkese şahsım ve hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun Seyitgazi’m.’ dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM