Sivrihisar’da 1982 yılında hizmete açılan 40 yataklı Sivrihisar Devlet Hastanesi’ne 2012 yılında yapılan deprem analizi sonucunda olası bir depreme dayanıklı olmadığı raporu verilmiş ve mevcut hastanenin bahçesine yenisinin yapılmasına karar verilmişti. Yeni hastane 2021 yılında ihale edilerek inşaatına başlanmış ancak yüklenici firma zemin kat aşamasında ekonomik sorunlar nedeniyle işi bırakmış, sonrasında yaklaşık iki yıl süre ile ihalelere çıktığı halde bir türlü ihale yapılamamıştı. Devlet hastanesinin yapılması için basın açıklaması yaparak hem yazılı basında hem de yerel televizyonlarda konun önemine dikkat çeken İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş, deprem riski olan hastanenin bir an evvel kapatılması ve yeni hastane inşaatının tamamlanması konusunu gündeme taşımıştı.

Genç yıldıza milli takım daveti Genç yıldıza milli takım daveti

Yaklaşık iki yıl sonra ihaleyi alan Dağdemir İnşaat A.Ş.’nin hastane inşaatına kaldığı yerden başlayarak 8 ay gibi kısa süre içinde bitirme aşamasına getirdiğini aktaran Toptaş, “Bugün yapmış olduğum ziyarette firma yetkilileri 2024 Eylül ayında 50 yataklı hastanemizin hizmete açılabileceği müjdesini verdiler.” dedi.  

Türkiye’nin önemli ulaşım yollarının kesiştiği noktada bulunan Sivrihisar’da kazandırılan bu modern hastanenin ilçe ve köylere önemli hizmetler vereceğini dile getiren Toptaş, “İki yıl aradan sonra hastane inşaatımızın hızlı bir şekilde ilerlemesi için büyük katkıları olan başta il sağlık müdürümüz Yaşar Bildirici’ye, Başhekimimiz Bora Can Şimşek’e, rahmetli hastane müdürümüz Yunus Bolat’a, müdür yardımcımız Tarık Yücetürk’e, yüklenici firma Dağdemir İnşaat A.Ş. ye ve emeği geçen herkese ilçemiz adına çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.  

                                                                

Editör: şenay Yıldırım