Geleneksel reklamların yanı sıra sosyal medya reklamları da oldukça önemlidir. Günümüzde herkesin her yaştan insanın sosyal medya platformlarında yer alması, hedef kitleye ulaşmayı daha kolay bir hale getirmiştir. Dolayısıyla sosyal medya üzerinden reklam vermek, özellikle e – ticaret ile uğraşanların önemsemesi gereken bir alandır. Yaş, etnik köken, ekonomik seviye, eğitim durumu, cinsiyet ve bunlara benzer demografik bilgiler fark etmeksizin herkes sosyal medyada yer alıyor.

Bu sebep ile de sosyal medya üzerinden reklam vermek daha anlamlı bir hale geliyor. Ancak sosyal medya hesapları üzerinden reklam verirken, konvansiyonel reklamların da unutulmaması önemlidir. Her ne kadar büyük 1 kitle sosyal medyada yer alsa da burada bulunmayan kitlelere ulaşmak da konvansiyonel yöntemler ile mümkündür.  Sosyal medya reklamlarını geleneksel reklamlar ile desteklemek etki gücünü arttırır.

Hedef Kitleye Ulaşma

Hedef kitleye ulaşma ve onları daha yakından tanıma noktasında sosyal medya reklamları önemlidir. Özellikle yaş grubu daha genç olan kitlelere hitap ediliyor ise sosyal medya reklamları daha anlamlıdır. Kitlenin nerede ve nasıl ürettiği, nelerin onların dikkatini çektiği gibi bilgilerin edinilmesi sosyal medyada verilecek olan reklamı da etkiler. Dolayısıyla içerik üretirken ve reklam verirken kitleyi tanımak, kitleye ulaşma noktasında büyük bir önem taşır. Farklı yaş gruplarına, etnik kökene, ekonomik sınıfa hitap ederken de aynı durumların gözetilmesi gerekir. Bütüncül 1 şekilde reklam hazırlanabileceği gibi sadece hedef kitle özelinde reklamların hazırlanması da mümkündür. Hedef kitleye daha kolay bir şekilde ulaşmak için sosyal medya reklamları önemlidir.

Görünür Olma

Sosyal medyada görünür olmak birçok avantajı beraberinde getirir. Sosyal medya reklamları ile görünürlük çalışmaları arttırılabilir. İşletmenin görünür olması, vereceği reklamdan ziyade içerik ile de ilgilidir. Reklamın içeriği ciddiye uygun olduğu müddetçe görünür olmak daha kolay 1 hale gelir. Sosyal medyada görünür olunduğu zaman ise rekabet edilecek olan diğer işletmeler ortadan kaldırılır. Hedef kitlede yer almayan grupların da dikkati çekilir. Böylelikle daha çok insana ulaşılırken, ürünler ya da hizmet de paralel olarak daha çok kişiye erişim sağlar. Görünür olmak, popülerliği de beraberinde getirmektedir. Bu sebep ile de sosyal medyada var olmak ve sosyal medya reklamlarını kullanmak işletmeler için önemlidir. Sosyal medya reklamları her ne kadar işletmeler için önemli olsa da bireyler için de önemli olabilmektedir.

Saha ve Pazar Analizi Yapabilme

Saha araştırması yapabilmek için piyasada yer almak gerekir. Piyasada yer alırken ise reklamların büyük bir önemi bulunur. Piyasanın ne durumda olduğu, hedef kitle olarak belirlenen grupların demografik bilgileri gibi birçok içeriğe reklam ile ulaşılır. Rekabeti azaltmak ve öne çıkmak için de sosyal medya reklamlarına önem vermek gerekir.

Editör: Mustafa YILDIRIM