Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal Efeler tribün grubunun dernek açılışına katıldı. Burada hem müjde veren Ünal hem de futbolculara sert çıktı. Ünal, "

Şimdi galip gelseydik burayı coştururduk. Yenilginin yüzü soğuktur. Bu mağlubiyet bize yakışmıyor, oyuncularımıza da yakışmıyor.

Maç sonrası hemen teknik direktörümüzün katılımı ile bir yönetim kurulu toplantısı yaptık.

Efsane taraftarı 1965 ruhunu yaşatmak için mağlubiyet içinde uyuyacak başkan ve yönetim olmamalı. Kulübün selameti açısından elimizden ne geliyorsa Eskişehirspor duruşu sergileyerek gereğini yapacağız. Gerekirse kimsenin gözyaşına bakmayacağız. Ekonomik anlamda abartılarak ‘yok olmuş kapanıyormuş, 265 milyon borcu varmış’ gibi söylemlere taraftar inanmasın. Bir çok kulüp yok olur Eskişehirspor yok olmaz. Merak etmeyin belediye başkanlarımız var. Kazım Kurt bilbordları verdi 4 milyon lira. Başkan Ataç aradı bana uğra dedi. ‘Sizin için bir hazırlık yapıyorum’ dedi. Bizde elimizden geleni yapacağız ve bizde sana bilbordları veriyoruz’ dedi.

Biz kaynak buluruz, iyi oyuncu da buluruz hoca da buluruz. Siz bu birlik ve beraberliğinizi duruşunu ve sahip çıkmayı asla bırakmayın.

Gerçek olan bir gerçek var. Biz Eskişehirsporluyuz. Şampiyonluklar ve kupalar var. Eskişehirspor var. Bulunduğumuz şartlara göre geleceğimizi sağlıklı bir yöne oturtmak için bir çalışma içindeyiz.

Dün moralimiz çok bozuktu bunu telafi edeceğiz. Sonuna kadar kovalayacağız. Dünkü takımın oynadığı futbol ile futbolcuların herhalde bizlere bir özrü var.

Takım mücadele edecek kovalayacak bastıracak. Maalesef dün genelde coşkusuz iştahsız bir takım vardı.

İnşallah bu derneklere kupalarla geleceğiz kutlayacağız"dedi.

İYİ GÜNLER YAKIN OLSUN

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç  ise şunları söyledi; " Derneğin açılması çok hoş. Yurtdışında bu tip yerlerde maç öncesi toplanıyor lokallerde kritikler yapılıyor, kadrolar yapılıyor, yani herkes burada toplanıp maça gidiliyor. Diyelim burada da böyle olsun beraber olun. İyi günde kötü günde bir olun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Eskişehirspor'a kötü gününde sahip çıktığı için Halil başkana teşekkür ediyorum. İnşallah iyi günler olacak. Bu sene bu ligde kalacak, sene için hazırlıklar yapılır. Tadımız gelir. 65'den bu yana içimize sinmiş. İyi günler yakın olsun diliyorum. Eskişehirspor adına ülkemiz adına aydınlık günler diliyorum"dedi.

Editör: TE Bilişim