Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Spor Tesisleri Daire Başkanlığı tarafından duyurulan karar, Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü mülkiyetinde bulunan tesislerden Eskişehir Yeni Stadyumu’nun adını resmen belirledi..

Resmi süreç tamamlandı

Bakanlık makamından onayla iletilen karar doğrultusunda, stadyum artık “Prof. Dr. Fethi Heper Stadyumu” adıyla anılacak. Yazıda, onayın ilgili kurumlara gönderildiği ve gerekli işlemlerin yapılmasının talep edildiği belirtildi.

Kamuoyunda eski adın devam ederek, Atatürk Stadyumu adı verilmesi beklentisi vardı

Eskişehir’de uzun yıllar kullanılan eski stadyumun adı “Atatürk Stadyumu” idi. Kamuoyunda da yeni stadyumun bu ismi koruması ve yine “Atatürk” adıyla anılması yönünde güçlü bir beklenti vardı. Hatta dönemin milletvekillerinden Nabi Avcı da bu yönde söz vermiş, yeni stadyumun adının “Atatürk” olarak kalacağını ifade etmişti. Ancak alınan son kararla birlikte stadyuma Prof. Dr. Fethi Heper’in adı verildi.

Gazi Yarı Maratonu’nda Rekor Katılım: Sporcular 6.317 Şehit İçin Koştu
Gazi Yarı Maratonu’nda Rekor Katılım: Sporcular 6.317 Şehit İçin Koştu
İçeriği Görüntüle

İlgili resmi yazının Eskişehir'deki resmi kurumlara 10 Eylül tarihinde tebliğ edildiği ifade ediliyor.