Artan maliyetler ve su arıtma cihazlarının günden güne daha güvenilir su sunması sebebiyle su arıtma cihazlarına yönelik ilgi birhayli artmış durumda. Hal böyle olunca su arıtma cihazına yönelik araştırmalar da artmış durumda. Evinizde hala bir su arıtma cihazı yoksa ve almayı düşünüyorsanız mutlaka işinize yarayacak bilgileri sizin için toparladık. Bu yazımız sayesinde en iyi su arıtma cihazı nasıl olur, hangi şartları taşımalı, hangi özelliklere sahip olmalı öğrenebilirsiniz.

Yeterlilik Belgelerini Sorun!
Su arıtma cihazı satın alırken güvenilirliğini kanıtlayan en önemli unsur, o arıtma cihazının üretiminin ardından testlere tabi tutulup tutulmadığıdır. Eğer testlere tabi tutulmadıysa, o su arıtma cihazının güvenilirliği ve sağlıklı su sunup sunmadığı tartışılır. Bu yüzden güvenilir kuruluşlar tarafından üretilen su arıtma cihazının test edildiğini belgeleyen kuruluşlar vardır. Nedir o kuruluşlar? WATER QUALITY ASSOCIATION GOLD SEAL ve National Sanitary Foundation olarak bilinen sertifikalardır. Her iki sertifikaya sahip olması, o arıtma cihazını güvenle alıp kullanabileceğiniz anlamına gelir. Eğer bu iki sertifikaya sahip olmayan bir cihaz satın aldıysanız, o cihazın uluslararası tarafsız kuruluşlar tarafından denetlenmediğinin işaretidir. Bu da sağlığınızı tehdit edebilir.
Peki arıtma cihazlarında alırken başka nelere dikkat edilmeli? Öncelikle tankın metal olması plastik tanklara göre daha avantajlıdır. Sebebi ise plastik tankların bir süre sonra bakteri üretebilme potansiyeli mevcuttur. Metal ya da paslanmaz çelik tanklarda ise bu risk yoktur. 

Satın alacağınız arıtma cihazının kapasitesi de önemlidir. Ayrıca en önemli detaylardan biri de servis imkanının olup olmadığı. 7/24 ulaşabileceğiniz, teknik servis hizmeti olan güvenilir markalarla çalışmanızı tavsiye ederiz. Türkiye’nin en iyi su arıtma cihazı markaları arasında olan DreamWater Su Arıtma Cihazı, bu konuda tercih edebileceğiniz öne çıkan markalar arasındadır. Uluslararası belgelere ve sertifikalara sahip, tüm özellikleriyle %100 güvenilir olan DreamWater, aynı zamanda Türkiye’de geniş servis ağı ile kusursuz satış sonrası destek sunuyor.

Editör: Mustafa YILDIRIM