AK Parti Milletvekili Aday Adayı Mehmet Süleyman Ekşi, basın toplantısı düzenleyerek neden aday adayı olmaya karar verdiğini söyledi.

Platon’un “Politika ile uğraşmayacak kadar akıllı olanlar, daha aptallar tarafından yönetilerek cezalandırılırlar” sözü ile açıklamasına başlayan Ekşi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dedem Eskişehirli, babam Eskişehirli, ben Eskişehirliyim. Eskişehir’de doğdum, Eskişehir’de okudum, Eskişehir’de büyüdüm, Eskişehir’de doydum, Allah nasip ederse Eskişehir’de öleceğim. 30 yıllık hizmet hayatımda Büyükşehir Belediyesi ESKİ de Daire Başkanlığı, Odunpazarı Belediyesi Teknik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı en son Kültür Varlıkları Bölge Kurulu Müdürlüğü görevlerinde bulundum. Eskişehir’e hizmet ettim Eskişehir’e hizmet etmeye devam etmek istiyorum.”

PROJELERİNİ SIRALADI

Eskişehir için yapmak istediklerini anlatan Ekşi, ““Yerel yönetimlerin görev ve sorumluluklarının takibi, Ertaş Caddesinin bağlanması, Keskin yolu, Ali Rıza Efendi Caddesi, Ziraat Caddesi, Riskli alanlar, Kentsel dönüşüm alanları, Yesiltepe, Erenköy ve Büyükdere mahallesi gibi alanlarda kat artırımı, iş yeri açma ruhsatları, mezbahaların açılması, merkezi yönetim ve bağlı taşra teşkilatlarının görev ve sorumluluklarının takibi, Tülomsaş’ın içinden geçen yol, Kuzey-Güney çevre yolu, Eskişehir- Kırka bölmüş yolu, Kızılinler Termal Turizmi, Kocakır Eko Kent projesi gibi projeleri gerçekleştirmek istiyorum. Elbette Eskişehirspor en öncelikli konularımız içinde her zaman yerini koruyacak.

“Kamuda hizmet ettiğim sürede birçok projeye imza attık,  bu ve benzeri projelerin devamlı takipçisi olacağım” diyen Ekşi, “Kalabak hattının yenilenmesi, Kalabak tesisleri, Elektronik Kartlı Su sayaçları, Atıksu Arıtma tesisleri, Şehri Derya parkı, Seramik park, Botanik park, Karapınar Gece kondu önleme projesi, Odunpazarı Evleri projesi gibi birçok projede bizzat yer aldım” dedi.

 “ANKARA’DA AÇAMAYACAĞIMIZ KAPI OLMAYACAKTIR”

“Bizim Ankara’da açamayacağımız kapı olmayacaktır” diyen Ekşi, “Siz değerli basın mensupları, şehrimizin kanaat önderleri, işadamları ve hemşerilerimizin desteğiyle bu şehirde yapılacak yatırımları sonuna kadar takip edip sonuçlandıracağız. Devlet işleri içten gelen bir sevgi, edep ve kamil akıl ile yürütülmezse onun sonu çöküş ve yok oluştur.  Afganistan’da, Pakistan’da, Afrika’da, Azerbaycan’da, Özbekistan’da, Bosna’da bir umut olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Dünya politikalarına katkı vermek için bu yoldayız.”