Tepebaşı Belediyesi’nin küresel amaçlar çerçevesinde başlattığı Tepebaşı Sürdürülebilir İşletmeler Projesi devam ediyor.

İşletmelerin faaliyetlerinde çevresel, sosyal, kültürel, ekonomik, insan hakları, sağlık, güvenlik gibi konuları ele alarak daha sürdürülebilir olmalarını amaçlayan proje kapsamında ilk olarak oteller ele alındı. Dedepark Hotel’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen 4. eğitim çalışmasında, sürdürülebilir turizmde yöresel mutfakların rolü konusu ele alındı. Toplantıda, Anadolu Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Osman Güldemir, katılımcı otellerin temsilcilerine önemli bilgiler verdi.

Güldemir, mutfak bağlamında kültürün rolü, yeme-içmenin tarihsel gelişimi, geçmişten günümüze sürdürülebilir gastronomi sektörü, sürdürülebilirliğin ilkeleri, mutfak kültürleri ve coğrafya, yöresel mutfakların uluslararası markalaşması gibi konularda aktarımlarda bulundu. Güldemir, katılımcı turizm sektörü temsilcilerinden gelen soruları da yanıtladı. Etkinlik, Tepebaşı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü yetkililerinin Güldemir’e teşekkür plaketi takdim etmesi ile sona erdi.

Program kapsamında eğitimlerini eksiksiz olarak tamamlayan otellere, kriterlere uyum sağlamaları için belli bir zaman verilecek. Faaliyetlerini kriterler çerçevesinde dönüştüren oteller Sürdürülebilir İşletmeler Sertifikası almaya hak kazanacak. Programa katılan 12 işletme arasında Anemon, Park Dedeman, Ramada Plaza, Hilton Garden Inn, Dedepark Hotel, Soyiç Otel, Madam Tadia, Grande Arte Hotel, Sennacity Hotel, Madeen City Otel, Tymbris Hotel, Tasigo Otel yer alıyor.

Editör: Mustafa YILDIRIM