Tambova, “28 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri; ülkemiz açısından büyük öneme haiz ve ortaya çıkacak sonuçlar itibariyle de laik Türkiye Cumhuriyetinin ve Atatürk çizgisinin de oylanacağı bir seçim olacaktır. Bu nedenle; seçimleri, sadece bir iktidar değişimi olarak değil de rejim değişikliği ve mevcut düzene alternatif bir sistemin oylanması gibi düşünmek, yerinde olacaktır.

Bu seçim! Kadın hürriyetinin, eşit yurttaş ve medeni haklarının mevcudiyeti;  sosyal hayatta ve aile yaşamında, ikincil olma ve eziyet görmeyi hak ve meşru saymak ile bunun! İnsanlık dışı olduğunun bilinciyle mücadele etme ve var olma seçimidir. Emek ve emekçinin; alın terinin, işçi ve esnafın, dar gelirli vatandaşın, ekonomik zorluklardan ve kendisini sömürerek; alabildiğine zenginleşen küçük bir zümrenin tahakkümünden, kurtuluşunun seçimidir.

Siyaseti! Yalnızca koltuk kapma, makam ve ikbal olarak gören ve bunu da vatan millet sevgisi adına yaptığını söyleyenlerken, en ufak bir mahcubiyet dahi duymayanlarla; her şeye rağmen, bu çürümüş düzene karşı durmaya çalışıp, gerekirse vazgeçen; ama asla kirlenmemeyi tercih edenlerin seçimidir.

20 yıllık iktidar süresince; hayatı, insanları, gençleri ve zihinleri yozlaştırıp, sürekli ve sistematik olarak, devletimizi; kuruluş değerlerimiz ve Atatürk’ten uzaklaştıran ve bu da yetmezmiş gibi kadınlara, sahiplenilecek “mal” gözüyle bakan;  İslami eğitim ve yönetim biçimini referans alıp,  Atatürk’ün yarattığı;  laik, çağdaş ve demokratik düzeni yıkmaya çalışan ümmetçi radikalleri, Gazi Meclisimize taşıyanlarla; bu ilkelliğe karşı duran ve direnenlerin seçimidir.

Her eylemini desteklemiyor ve çokça eleştiriyor olsak ta! Esasen bu seçimin, iyi niyet ve samimiyet seçimi olduğunun bilinciyle ve bu güne kadarki özverili çalışmalarının takdir edilmesi gerektiğine olan inancım nedeniyle; ilk turda olduğu gibi 28 Mayısta yine Sn Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceğimi kamuoyuyla paylaşmak isterim. Ayrıca sorumlu yurttaşlar olarak; herkesi sandığa gitmeye, ülkesine ve oylarına sahip çıkmaya davet ediyorum”

                                                                                                         

Editör: Mustafa YILDIRIM