Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası kapsamında düzenlediği konserde, solist MelihatGülses, Tahir Aydoğdu (Kanun), Burçin Büke (Piyano), ve Bilgin Canaz (Ney), Bilal Demiryürek (Kasidehan), Ufuk Akın İnce (Vurmalı Çalgılar) oluşan Tanini Trio; Yunus Emre şiirlerinden ve nefis sufi ezgilerden oluşan repertuvarlarını müzikseverlere sundu.

 Birbirinden değerli enstrümanların olduğu konser, sanatseverler tarafından coşkuyla karşılandı. Eskişehir’i çok sevdiklerini ve burada konser vermenin büyük bir zevk olduğunu söyleyen sanatçılar; bunun Eskişehir halkının sanatseverliğine bağlı olduğunu söylediler.

   Konser 6 Mayıs akşamı Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda gerçekleşen konserin ilerleyen dakikalarında semazen Muharrem Can Koçak müthiş bir sema gösterisiyle deyim yerindeyse konseri adeta taçlandırdı.

Melek liselerinin önemini anlatan   oyun Melek liselerinin önemini anlatan   oyun

   Tahir Aydoğdu, Burçin Büke ve Bilgin Canaz tarafından 2006'da kurulan diğer üyelerin sonradan katıldığı Tanini Trio konseri Eskişehir'de büyük ilgi gördü. Bütün biletlerin önceden satıldığı konser ayakta alkışlandı. Konser sonunda, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Recai Erdir ve Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum sanatçılara hediyelerini takdim etmek üzere sahneye çıktılar. Mihalıççık Belediye Başkanı konuşmasında Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası’nın kutlamalarına katılmaktan büyük sevinç duyduğunu ve bu kültürün gelecek nesillere aktarılmasında hep bir birlikte rol oynamamız gerektiğinin öneminden bahsetti. Sanatçıları tebrik ederek konuşmasını sonlandırdı. Sanatseverlere kaliteli müzik sunan ve herkese huzurlu anlar yaşatan konser, bir saat on beş dakika sonunda sona erdi.

Editör: Mustafa YILDIRIM