Maddi veya manevi tazminat davaları, tazminat hukuku kapsamında görülen davalardır. Tazminat davasında deneyimli bir avukattan hukuki destek almak önemlidir. Hem maddi hem de manevi tazminat davalarında avukat olduğunda işlemleriniz hukuka uygun bir şekilde ilerler. Bu sayede davanın daha kısa sürede sonuçlanması için gerekli tüm işlemler tamamlanmış olur. Eskişehir avukat arayışınızda başarılı ve deneyimli tazminat avukatlarına Uyanık Hukuk Bürosu sayesinde ulaşabilirsiniz. Avukatlık ofisimizde maddi ve manevi tazminat davalarında sizi temsil eden profesyoneller görev almaktadır.

Tazminat Davasına Hangi Avukatlar Bakar?

Tazminat hukuku, herhangi bir konuda kişinin maddi veya manevi kayıplarını karşı taraftan tazmin etmesine yönelik kanunları içerir. Tazminat hukuku kapsamına alınan davalarda avukatların desteği önemlidir. Tazminat hukuku avukatı veya halk arasında tazminat avukatı denilen profesyoneller sayesinde dava süreciniz hızlı ilerler. Maddi veya manevi zarara uğratan hukuksuz eylemleri içeren ve bunun karşılığında zararın tazmin edilmesi için taleplerin ortaya konulduğu davalardır.

Hayvan katliamı vicdanlara sığmaz! Hayvan katliamı vicdanlara sığmaz!

Maddi Tazminat Davası Ne Kadar Sürer?

Tazminat davaları, dışarıdan bakıldığında kişinin kolayca kazanabileceğini düşündüğü davalar arasında olabilir. Herhangi bir konuda maddi veya manevi zarara uğrayan kişiler, mağdur oldukları hukuksuz eylemi yapan aleyhinde dava açabilir. Bu davalarda avukat tutulmadığında hem hukuki sürecin uzaması hem de davada hak kaybına uğranabilmesi gibi durumlarla karşılaşılır. Profesyonel bir tazminat avukatı desteği aldığınızda davanız daha geniş kapsamlı ve hukuki işlemlere uygun şekilde görülür. Tazminat davası süresi mahkemenin yoğunluğuna bağlı olarak 1-2 yıl uzayabilir. Dava süresinin kısa olması için talep edilen belgelerin zamanında ve eksiksiz verilmesi önemlidir.

Davayı Kaybeden Taraf Ne Kadar Ücret Öder?

Maddi ve manevi tazminat davalarında hukuk sistemimize göre avukat aracılığıyla dilekçe verme zorunluluğu yoktur. Davanın kaybedilmesi durumunda karşı tarafın avukatlık ücreti ve yapılan yargılama giderleri davayı kaybedene ödetilir. Davalarda avukatın para ödemesi söz konusu olmayıp, davayı kaybeden taraf bu masrafları karşılamak zorundadır. Alanında uzman avukatlarla maddi ve manevi tazminat davalarınızda hak kaybı olmadan istediğiniz sonuçlara ulaşabilirsiniz. Bunun için Uyanık Hukuk Büromuzun iletişim bilgilerinimahmutuyanik.av.tr kullanarak bizimle irtibata geçmeniz yeterlidir.

Editör: Mustafa YILDIRIM