Minibüs alev aldı: 14 yaralı Minibüs alev aldı: 14 yaralı

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Gezi Parkı davasında, Osman Kavala ile Can Atalay'ın da arasında olduğu 5 sanığın mahkumiyetlerini onamış, davada Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet ve Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku hakkında ise 18’er yıl hapis cezası verilmişti. Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin dün Gezi Davası kapsamında verdiği kararların Türkiye siyaset ve hukuk tarihine kara bir leke olarak geçtiğini ifade ederek kararı protesto eden Türkiye İşçi Partisi Eskişehir örgütü üyeleri,  1 Ekim’de "Özgürlük Yürüyüşü"nü başlatacaklarını açıkladılar. 


CAN ATALAY'A YAPILAN HUKUK KATLİAMI


Eskişehir Doktorlar Caddesi'nde açıklama yapan Türkiye İşçi Partisi Üyesi Avukat Pınar Sislituna  verilen cezaların hem kanuni açıdan hem de Gezi’ye katılan milyonların ve halkın vicdanı bakımından yok hükmünde olduğunu söyledi.  Yargıtay kararının Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay’ı ilgilendiren kısmının ise; halk iradesini gasp etmeye dönük bir başka hukuk katliamı olduğunu öne süren Avukat Sislituna, "Can Atalay, on binlerce Hataylının oylarıyla seçilmiş, ömrünü toplumsal davalara adamış bir hukuk ve mücadele insanıdır. Anayasa Mahkemesi’nin Atalay hakkındaki başvuruya ilişkin görüşme takvimini açıkladığı gün Yargıtay tarafından verilen karar halk iradesine AYM’ye ve Hataylılara karşı açık bir tehdit, boyun eğdirme girişimidir. Yaptığınızı görüyoruz ama geri adım atmayacağımızı ilan ediyoruz." ifadelerini kullandı.


1 EKİM'DE ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ


1 Ekim’de "Özgürlük Yürüyüşü"nü  başlatarak, Hatay’dan Ankara’ya kadar yürüyeceklerini aktaran Sislituna, şunları söyledi: "Herkes bilsin; bu yürüyüş yalnız TİP’in, yalnız TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın ya da yürüyüşe fiilen katılan kişilerin olmayacak., özgürlüklerimiz için, halkın demokratik iradesini ortaya koymak için, onurumuz olan Gezi için yürüyeceğiz. Ama yalnız bunlar için değil… Deprem suçları ve suçlularını ifşa etmek için, emekçilerin hakları için, kadınlar için, doğanın talanına dur demek için, gençler için, barış için, sanatçılar için, gazeteciler için, Cumhuriyet’in ikinci yüz yılına emeğin ve özgürlüklerin damga vurması için yürüyeceğiz.  Direnen tüm dostlarımızla, toplumsal mücadelenin tüm güçleriyle yürüyeceğiz ve kazanacağız. Halk kazanacak. Gezi kazanacak "

Editör: şenay Yıldırım