İnsanlar; her ne kadar aksi için çok uğraşsalar da yaşlanmanın etkilerine karşı koyamazlar. Yaşlanmayı ortaya çıkaran birden çok faktör vardır. Bilhassa vücudun kolajen üretiminin 25 yaşından sonra düzenli olarak azalmaya başlaması bu faktörlerden birisidir. İnsanlar; yaşlanmanın etkilerine karşı koymak adına kolajen takviyesi almayı düşünürler. Ancak, hangi kolajen takviyesinin en iyisi olduğuna karar vermekte zorlanırlar. Bilhassa Tip1 kolajen nedir ve faydaları nelerdir sorusuna cevap aranır.

Tip1 Kolajen Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Tip1 kolajen; bilhassa cilt sağlığı adına önemlidir. Ciltteki çizgileri ve kırışıklıkları ortadan kaldırması söz konusudur. Ayrıca, cildin esnekliğini en üst seviyeye çıkarmakla yükümlü olduğunu ifade etmeliyiz. Tip1 kolajen; diğer kolajen türlerine kıyasla vücutta bol miktarda bulunur. Bu yüzden, eksikliği halinde de ortaya çok ciddi sorunlar çıkar. İnsanlar; sağlıklı bir şekilde yaşayabilmek adına Tip1 kolajen eksikliğini gidermek zorundadırlar.

Kolajen; biyoloji derslerinden aşina olduğumuz üzere kas ve cilt hücrelerinde yer alır. Bağ dokusunu güçlendirmekle ve vücut bütünlüğünü en iyi şekilde korumakla yükümlüdür. Yirmi farklı kolajen türü vardır. Ancak, bilhassa Tip1 kolajenin eksikliği ciddi anlamda hissedilir. Bu yüzden, söz konusu proteinin dışarıdan alınması gerekli hale gelir.

Tip1 Kolajen Ne İşe Yarar?

İnsanlar; her ne kadar Tip1 kolajen hakkında fikir sahibi olsalar da bu proteinin önemini tam olarak bilmezler. Tip1 kolajenin işlevi şu şekilde özetlenebilir:

·         Her şeyden önce, Tip1 kolajen; insan vücudunun belirli bölgelerinde yer alan kasların yeniden inşa edilmesini mümkün kılar. İnsanlar; düzenli olarak Tip1 kolajen takviyesi kullandıkları takdirde ilerleyen yaşlarda olsalar dahi güçlü kas yapılarıyla dikkat çekebilirler.

·         Tip1 kolajen; göz sağlığı adına önemlidir. Takdir edersiniz ki, insanlar; belirli bir yaştan sonra bilhassa görme ile ilgili çok ciddi sorunlar yaşarlar. Bu noktada, Tip1 kolajen takviyesi kullanmak gerekli hale gelebilir. Çünkü, Tip1 kolajen; gözlerin daha sağlıklı olmasını sağlar.

·         Daha önce de ifade ettiğimiz gibi 25 yaşından sonra kolajen üretimi azalmaya başlar. Bu durum; etkisini bilhassa kemikler üzerinde gösterir. Kemikler zayıflamaya başlar. Kemik sağlığı olumsuz etkilenir. İnsanlar; kemik ve eklem rahatsızlıkları ile karşı karşıya kalırlar. Bu yüzden, kemik sağlığını korumak adına Tip1 kolajen takviyesi almak gerekli hale gelir. Ayrıca, kemikler; Tip1 kolajen takviyesi sayesinde kendilerini yenileyebilir.

·         Omurganın yeniden inşa edilmesi sürecine katkıda bulunan Tip1 kolajen vücut için önemini ortaya koyar.

·         İnsanlar; bir süre sonra tırnaklarının kırılmaya başladığını fark ederler. Tip1 kolajen takviyesi; tırnak sağlığını da olumlu anlamda etkiler.

·         Saç dökülmesini ortaya çıkaran çok sayıda faktör vardır. Bunlardan birisi de kolajen eksikliği! Bilhassa saç tellerinin incelmeye başlaması ile saçların kısa süre içerisinde döküldüğünü ifade etmek gerekir.

·         Son olarak, Tip1 kolajen; kırışıklıkların ve yara izlerinin ortadan kaldırılmasında da önemli bir paya sahiptir.

Editör: Mustafa YILDIRIM