Traktörler, günümüzde tarlalarda ve birçok taşıma işleminde yoğunluklu olarak tercih gören araçlardır. Uzun yıllardır tercih edilen bu araçlar, tarım sektörünün gelişmiş olduğu şehirlerde daha çok görülür. Bunun sebebi ise bu alanlarda bulunan kişilerin bu araçlara daha fazla ihtiyaç duymasıdır. Traktörler, hasat zamanlarında mal taşırken ya da ekim zamanlarında tarla sürülürken işçilere birçok fayda sağlar. Bunlar, insan gücünün azaltılmasına yarayan ve işlerin daha kısa sürede bitmesini sağlayan faydalardır. Traktörlerin arkasına takılan eklentiler tarlaları sürmekte ya da istenen özellikleri tarla üzerinde uygulamaktadır. Ayrıca, traktörün arkasına takılan römork, ağır yüklerin taşınmasında da yardımcı olarak birçok insanın taşıyabileceği ağırlıktaki yükü tek başına taşımaktadır. Bu da hem işçi hem de zaman yönünden büyük bir tasarruf sağlayarak ek bir kazanç getirisi oluşturur.

Traktör kullanırken bazı hususlara dikkat edilmelidir. Bunlar hem araç için hem de araç üzerinde bulunan ya da yakınında çalışma yapılan insanlar için önem arz eder. Belli bir kategori üzerinde oluşturursak dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekilde karşımıza çıkacaktır:

●       Uyarı lambası olarak adlandırılan ve çalışma sırasında traktörün yerini belli eden aletler, kullanan kişiler tarafından sürekli olarak aktif edilmelidir. Özellikle de gece saatlerinde bu aletin kullanımı, herhangi bir kazanın oluşmasını önleyerek güvenlik konusunda yüksek bir önlem niteliği taşımaktadır.

●       Traktörü kullanan kişiler, arka tarafta yer alan römork üzerinde toplamda iki tane reflektör bulundurmalıdır.

●       Çalışma esnasında kuyruk ışıkları yanar vaziyette bulunmalıdır.

●       Traktörün arka kısmında bir adetten fazla römork takılı olmamalıdır. Bunun yanında, römork yük ile dolu ise bu yükün üzerine kesinlikle yolcu alınmamalıdır. Bu gibi durumlar büyük kazalara sebebiyet verebileceği için traktörü kullanan kişilerin dikkat etmesi gerekir.

●       Traktör römorku, belirli bir yük kapasitesine sahiptir. Bu yük kapasitesinin aşılmamasına dikkat edilmesi gerekir.

Bu gibi hususlar, sağlıklı bir çalışma ortamına sahip olunabilmesi için traktör kullanıcısının dikkat etmesi gereken hususlardır. Konu hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıda yer alan siteyi ziyaret edebilirsiniz.

 https://www.truck1.com.tr/

Editör: Mustafa YILDIRIM