Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Fikriye Söğütlü ‘Yaşam Hak’ projesi ile ilgili basın açıklamasında bulundu. Kadına yönelik şiddet ile mücadele etmek amacıyla 5 Aralık 2020 tarihinde CHP Kadın Kolları tarafından İstanbul Sözleşmesi’nin bir maddesi olarak uygulanan 'Alo Şiddet' hattının kurulduğunu ve  ‘Yaşam Hak’ adı verilen projenin hayata geçirildiğini belirten Fikriye Söğütlü açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “444 82 85 numaralı hattımızı arayan tüm şiddet mağduru kadın ve çocuklara, 7/24 ücretsiz destek hizmetleri sunuyoruz. Şiddet gören kadınların karakollarda, savcılıklarda, hastanelerde, adliyelerde yanlarında oluyoruz. Kadına ve çocuğa yönelik şiddet davalarını, mağdurlar ve aileleri ile dayanışma içinde takip ediyoruz.”

TÜM KADINLAR İÇİN HAREKETE GEÇİYORUZ
Şiddet mağduru çocuklara eğitim,  burs desteği verilmesine katkı sağladıklarını ve bugüne kadar en az 6 bin 500 kadının hayatına bire bir dokundukların vurgulayan Söğütlü,  “Kadınların şiddet sarmalından kurtulmasına, ailelerin duruşma salonlarında yalnız kalmamasına ve çocukların eğitim hakkına ulaşmasına vesile olduk. 5 Aralık 2021 tarihinde size duyurduğumuz gibi ‘Yaşam Hak’ mobil uygulamasını da hayata geçirdik. Böylece mağdurlara bir tuş yakınlığında olduk.” dedi. 
444 82 85
Yeni bir uygulama ile projeyi daha da güçlendirdiklerini ve kendini güvende hissetmeyen tüm kadınlar için harekete geçtiklerini söyleyen Söğütlü, “Yaşam Hak Projemiz kapsamında, artık şiddet mağduru kadınların yanı sıra kendini güvende hissetmeyen kadınlara da çare olacağız. Kendinizi güvende hissetmediğiniz her yerde telefonun diğer ucundan 444 82 85 numaralı hat ile size destek olacağız. Bir olumsuzluk yaşandığında kolluk kuvveti ile doğrudan iletişime geçerek, can ve mal güvenliğinizin sağlanmasını temin edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mustafa YILDIRIM