Arıkan, “  24.09.2022 tarihinde içinde bizim bulunmadığımız bazı sendikalar Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yapmıştır. Bu basın açıklamasında bizimde onaylamadığımız bazı yanlış olaylar olmuştur. Bu olaylar sonunda bazı gazeteciler ve sendikacılar açıklamalarında ve haberlerinde sendikamızı hedef göstermiştir. Sebep olarak olayı çıkaran kişinin sendikamıza üye olduğu ile ilgilidir. Her devlet memuru her sendikaya üye olabilir. Bizim şiarımız memurun üye olduğu sendikaya değil,bağlı olduğu devlete hizmet etmesidir.

Olaya karışan devlet memurunun adının soyadının ve sendikasının hiç gizlenmeden direkt olarak yazılması ve hedef gösterilmesi asla kabul edilemez. Bazı haberlerde ve açıklamalarda Mal bulmuş magribi gibi “olaya karışan kişinin Türk Eğitim Sen üyesi olduğu açığa cıktı” gibi ifadeler yer almaktadır. Türk Eğitim sen Eskişehir 1 nolu şube olarak biz sendikal etik açısından şuana kadar kim hangi şuçu işlemiş hatta devlete silah sıkmışsa dahi o kişinin sendikal bağlantısını kullanmadık. Son günlerde yalan yanlış bilgilerle üye toplayıp sendikal etiği bir kenara atanların burada da asıl niyetlerini görüyoruz. Buradan bir mağduriyet çıkarmak ve sendikamıza saldırmaktır. Bu kişiler kısa zamanda belki kazançlı çıkar ama uzun vadede hep kaybeden olur.

Olaya gelince Olaya karışan devlet memuru bizimde sevdiğimiz ve değer verdiğimiz biridir. Türk Eğitim Sen şubemizin eylemlerine de aktif olarak katılan bir üyemizdir. Yani orada bulunanların bazen korkudan katılamayacağı eylemlere dahi cesaretle katılan bir üyemizdir. Ama o anda kendisine verilen görevi yapmaktadır. Dolaysıyla muhatap kendisi değildir. Olayda sendikamızın ismi söylenip o yerde bizim basın açıklamamızda bize bir şey yapılmadığına yönelik iddalara ilişkin ise. Olayda ki üyemiz olan devlet memuru ,bizim basın açıklamamızdan önce beni arayarak açıklamanın saatini sordu mesai saatleri içinde milli eğitim müdürlüğü merdivenlerinde ve milli eğitim müdürlüğü bahçesinde bir basın açıklamasına izin verilmeyeceğini belirtti. Bizimde basın açıklamamız saat 17.30 yani mesai dışında olmuştur. Sendika başkanları , bazı gazetecilerin olaya karışan kişinin Türk Eğitim Sen üyesi olduğu açığa çıktı kelimesini ve görüntüsünü paylaşırken, keşke olaydan sonra benim kendisine Telefonda ne dediğimi de yazsaydı ve öyle paylaşsaydı. Böylece çok daha etik davranmış olurdu. Gerçi son zamanlarda yalan yanlış olaylarla amacı sadece üye devşirmek, kamuoyunu yanıltmak olan   sendikalardan bunu beklemek artık çok zor bir ihtimaldir.”  

Editör: Mustafa YILDIRIM