Eskişehir’de sağanak yağış uyarısı Eskişehir’de sağanak yağış uyarısı

Üst kısmında kalan otobüs durağında, “Lise mezunu, lise terk ve ortaokul mezunu olup evlenmek isteyen dürüst ciddi bayanların aramasını önemli arz ederim” ifadelerini içeren bu ilan, vatandaşların dikkatini çekti. İlanın gerçekten eş bulmak için mi yoksa şaka amaçlı mı asıldığı bilinmezken, ilandaki numaralara cevap verilmediği öğrenildi12.

Bahattin Demirçalı isimli vatandaş, ilanı görünce şaşkınlık yaşamış. Durumun şaka olmasını umut eden Demirçalı, “Telefon numarası da yazmışlar. Herhalde şakadır diye düşünmek istiyorum ben. Ya da birisi birisinden intikam almak için yapmamıştır inşallah. Eğer gerçekten bu kadar çaresizlikse ben üzüldüm. Bu güzel bir şey değil. Hem komik hem güzel değil. Hakikaten medeni cesaret kalmamış. Kağıtta, ‘Lise mezunu, lise terk ve ortaokul mezunu olup evlenmek isteyen dürüst ciddi bayanların aramasını önemli arz ederim’ yazıyor. Bir de iki tane telefon numarası bırakmış. Kimin telefonu bilmiyorum ama hakikaten komik. Ben şaka olduğunu düşünüyorum, inşallah sosyal deneydir diye inanmak istiyorum. Yani bu kadar da olmaz” şeklinde yorum yapmış1.

Bu tür ilginç olaylar insanları hem güldürüyor hem de düşündürüyor. Umarım bu ilanın arkasında iyi niyetli bir amaç vardır ve bir şekilde çözüme kavuşur. 

Editör: Mustafa YILDIRIM