TV Reklamı nedir sorusuna yanıt verecek olursak aslında hepimiz evinde bulunan televizyonların bize sunmuş olduğu reklam kampanyaları diyebiliriz. Televizyon reklamları herhangi bir firma tarafından hazırlanarak reklamcılık şirketlerine sunulur. Reklamcılık şirketleri ise anlaşmalı olduğu kanallar vasıtası ile reklamınızı yayına alır. Bu aşamalardan sonra tanıtıcı reklam adı altında tanıtımınız büyük kitleleri hedef alarak amacına ulaşmış olur. Tabii bu reklamlar arasında da belirli kategoriler var. Bant reklam ve ürün yerleştirme bu kategorilerin arasında en başlıca örnekler diyebiliriz. Bu örnekleri de gerekli başlıklar altında açıklayarak sizi bilgilendireceğiz.

TV Reklam Çeşitleri Nelerdir?

TV reklam çeşitleri arasında çeşitli stratejilerin uygulandığı kategoriler vardır. Bunları listeleyecek olursak;

  • Ürün Yerleştirme
  • Sponsor Reklamları
  • Tanıtıcı Reklam
  • Spot Reklam
  • Bant Reklam

şeklinde sıralayabiliriz. Bunlardan en çok tercih edilenler genelde tanıtıcı reklam ve ürün yerleştirme reklamları oluyor. Özellikle ürün yerleştirme programları televizyon kanalında hali hazırda yayınlanan içeriklere gömülüyor. Örnek olarak reytingleri yüksek bir diziye ürün yerleştirme reklamı vererek reklamınızın milyonlarca kişi tarafından görülmesini sağlayabilirsiniz. TV Reklam Paketleri ile belli başlı reklamlardan biraz daha maliyetli olarak görünebilir ancak kısa sürede geri dönüş oranı çok yüksek reklamlar elde edebilirsiniz.

TV Reklam Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

TV reklam fiyatları belirlenirken yayına alınacak olan tanıtımınızda ki bazı unsurlar hesaplanır. Bu unsurlar tanıtımın uzunluğu ve yayına alınacak olan zaman saati gibi kavramlar ile oluşturulur. Saniye başına hesaplanan tanıtıcı reklam eğer gündüz kuşağında oynatılacak ise gece kuşağına göre fiyat artabilir. Gündüz kuşağı reklamlarında birçok kitleye hitap etmeniz açısından daha yararlı kampanyalar hazırlayabilirsiniz. Ancak ürün yerleştirme gibi reklamlar popüler dizi ve programların içine gömüleceği için gece saat 23:00’a kadar yayınlanabilir. İçeriğiniz ne kadar yaratıcı olursa izlenme oranınızın da bir o kadar yükseleceğinden emin olabilirsiniz. Bazı göz alıcı reklamlar reklam aralarında kendini izleterek büyük başarılara imza atabiliyor. Sizlerde TV reklamı konusunda daha yaratıcı fikirler ile sektöre en iyi girişi yapabilirsiniz.

TOX Media, Televizyon reklamlarını planlı ve hedef kitleye uygun seçer. TOX Media sizin için Hedef kitle analizi yaparak hedef kitlenize en uygun olan televizyon kanallarını belirler. Aynı zamanda hangi saatlerde, hangi programda reklam vermeniz gerektiği konusunda da çözüm ortağınız olur.

Editör: Mustafa YILDIRIM