Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen başkanlık etti, komisyona havale edilmeyen 6’ncı maddede; şartlı bağış kapsamında Eldem Ticaret tarafından aşevinden kullanılmak üzere bir derin dondurucu bağışlanması, 25’inci maddede Avdan mahallesindeki 337 parsellik alanın mezarlık yapılması şartıyla belediyeye bağışlanması konusunda söz alan Büyükerşen, “Gönül isterdi ki yeşil alan olarak kullanılması için de bu tür bağışlar yapılsın.” dedi.

Murat Özcan Kurtuluş Pazar yeri ile ilgili şu soruları sordu: Buranın yapımında bir sorunla karşılaştınız mı, bölgede ciddi bir otopark sorunu var, pazar yeri yapılana kadar burası otopark olarak kullanılabilir mi ve geliri kısa bir süreliğine Eskişehirspor’a verilebilir mi?

ESTRAM işçilerinin maaşının 24-25 bin lira olacağı ifade edilmişti, bu uygulanacak mı?

Büyükerşen, Özcan’ın sorularını şöyle yanıtladı: “Milli emlak tarafından izinler kaldırıldığı için projeye başlayamadık, Sarar’ın iki kiracısı var, ancak onları çıkartamıyor, ancak böyle giderse orada yeni bir inşaat yapılması mümkün olmayacak. Esas mülk sahibi izin vermedikten sonra burayı açık otopark olarak kullanma tasarrufumuz yok. Projeye başlayamadığımız için buranın gelirinin bir yere aktarılması konusunda da bizim bir tasarrufumuz olamaz, mülk sahiplerinin tasarrufundadır.

ESRTAM çalışanlarının maaşları konusuna gelince; ülkede her saat dolar yükseliyor, sendikalar da her gün artış istiyor en son 40 bin geldi kulağıma şu anda hesaplar yapılıyor, kesin bir miktar söz konusu değil, bu rakamlar sendikaların rakamlarıdır, bizim telaffuz ettiğimiz bir rakam yok, duran bir ekonomi söz konusu değil, öğleden akşama değişiyor, tramvay baştan aşağı zararda, kent içi ulaşımda taşıdığımız yüz kişiden 50si bedava, yarısı bedava yani. Bununla ilgili devletten bir destek de almıyoruz. Bunun için sosyal bir huzura acil ihtiyaç var bunun için de ekonominin düzenlenmesi gerekiyor. Açıklanan rakamlara kimse inanmasın, babamızın cebinden veriyor gibi yapamayız, ince ince hesaplayıp, maaş miktarını belirleyeceğiz.”

Diğer gündem maddeleri ise oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edildi.

Editör: Mustafa YILDIRIM