Birleşmiş Milletler Siyasi İşler Sorumlusu olan Şafak Pavey, annesi araştırmacı gazeteci Ayşe Önal ile birlikte Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce ile ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen de yer aldı.

Eskişehir’de bulunmaktan çok mutlu olduğunu ifade eden Şafak Pavey, Başkan Yılmaz Büyükerşen’in ülke sınırlarını aşan bir vizyona sahip olduğunu belirtti.

Pavey, “Uzun yıllardır sizinle görüşemedik. Tekrar buluşmaktan büyük mutluluk duydum. Eskişehir, her gelişimde daha da güzel, modern ve pozitif enerjisi yüksek bir şehir oluyor. Bu şehirde insanların yüzü gülüyor. BBC'nin Cities Heroes Belgeselini çekerken sizinle tanışmıştık. O dönemde söylediğiniz her şeyi gerçekleştirdiniz. Sizin vizyonunuz ülke sınırlarını aşıyor. Burada olmaktan çok mutluyum” diye konuştu.

Başkan Büyükerşen de, “Sizleri burada ağırlamaktan çok mutlu oldum. Sevgili Şafak Pavey seni burada her zaman anıyoruz. Bu sebeple hep yanımızdasın aslında. Örnek azmin ve başarı hikayenle gençlerimiz için çok değerli bir isimsin. Kadının gücünü tüm engelleri tek tek aşarak tüm ülkeye, hatta dünyaya gösterdin. Güzel sözlerin için bir kez daha teşekkür ediyor, sevdiğiniz şehir Eskişehir’e hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı.

Ziyaret, Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, Sazova ve Kentpark’ın gezilmesi ile sona erdi.

Editör: Mustafa YILDIRIM