Aynı fakültede okuyan bir öğrencinin sabah saatlerinde yemekhanenin üst katında intihar eden genci görüp, sağlık personeli ve polise haber vermesiyle ortaya çıktı.

 İntihar eden R.A.'yı bulan öğrenci karakoldaki ifadesinde şunları söyledi: "Halen Anadolu Üniversitesi’nde öğrenciyim. Bugün 15/10/2023 günü saat 09.20 sıralarında Anadolu Üniversitesi Eczacılık kapısından girdim ve iletişim kapısına doğru yürüyordum. Burada bulunan iki katlı asma katı olan yemekhanenin ikinci katından bir şahsın asılı vaziyette hareketsiz olarak sallandığını gördüm. Ben ilk önce ne olduğunu anlamadığım için şahsa iyice yaklaştım ve insan olduğunu anlayınca yaklaşarak nefes alıp almadığını gözlemledim. Şahsın gözlerinin kaymış olduğunu ve nefes almadığını anlayınca çevreye yardım edin kimse var mı şeklinde bağırdım ancak hiç kimsenin olmadığını gördüm ve 112’yi arayarak ambulans talep ettim. Daha sonra polis ve ambulans ekibi geldi ve ifade vermek için polis merkezine yönlendirildim. Ben intihar eden şahsı tanımıyorum. Olay ile ilgili bildiklerim ve gördüklerim bundan ibarettir."

 ZAFER PARTİSİ’NDEN AÇIKLAMA

Eskişehir Zafer Partisi Gençlik Kolları İl Başkanı Mert Burak Şık konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; “Maalesef bugün sabah saatlerinde üzücü bir haber ile güne uyandık. Genç bir öğrencinin kendisini yemekhane tırabzanlarına asarak yaşamına son verdiğini öğrendik ve detaylara ulaşmak için gün boyu özverili bir çalışma gerçekleştirdik.

Ailesinden amcası ile iletişime geçtik ve ricası üzerine, saygıdan dolayı isminin sadece baş harflerini paylaşacağız. Merhum kardeşimize öncelikle Allahtan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.

Ardında bıraktığı günlük notlarından derleyip oluşturduğu mektupta, yaşadığı sorunlarından bahsetmektedir. Maalesef ki genç kardeşimiz bu talihsiz duruma gelirken kaybolup, yalnız kalmasına izin verilmiştir.

Üniversitelerde okuyan yüz binlerce genç birçok sorunla karşı karşıya kalmaktadır. Devletin ilgili kurum ve kuruluşlarının, üniversitelerinin ve bu olay ışığında tüm yaş gruplarını içeren okullarının gerekli psikolojik desteği sağlayıp tüm öğrencileri çok yakından takip etmesi gerekmektedir.

Eskişehir kafilesi kaza yaptı: 24 yaralı Eskişehir kafilesi kaza yaptı: 24 yaralı

Yaşanan üzücü olayda dikkat çekmek istediğimiz çok önemli bir husus var;

Edindiğimiz bilgilere göre olay gece 03.30 civarında gerçekleşmiş bulunmaktadır fakat sabah saat 09.30 da gencin cansız bedeni yine bir üniversite öğrencisi tarafından tesadüfen bulunmuştur ve olay emniyet güçlerine intikal etmiştir. Ayrıca merhum R.A. adına bir kayıp ilanı olduğunu da öğrendik.

Şimdi size soruyoruz! Anadolu Üniversitesi’nin yaptığı açıklamalara göre 866.751 m²lik koca bir kampüste, 5 giriş kapısında ve yerleşke içerisinde yüksek güvenlik önlemi ve son teknoloji güvenlik kameraları bulunduğu söylenmektedir. Tüm bu durumlar göz önüne aldığında 6 saat boyunca nasıl olur da bu genç bulunamaz? Nasıl olur da adına kayıp ilanı olan bir genç, öğrenci kartını okutarak okula girebilir? Eğer bu öğrenci kartını okutmadan okula giriş yapabildiyse nasıl olur da son teknoloji güvenlik sistemleriniz okula duvardan veya benzeri yerlerden atlayarak girilebildiğini görmez? Sözde okul güvenlik görevlileri, saat 03.00’de bir çocuğun yemekhanenin ikinci katına çıkarken nereye gittiğini neden sormaz? Sözde okul güvenlik görevlileri, saat 03.00’ten sabah 9.30’a kadar nasıl olur da yerleşke içerisinde devriye atmaz? Anadolu Üniversitesine, Türkiye’nin her bölgesinden akın akın öğrenci gelmektedir ve bu öğrencileri aileleri size emanet etmektedir. Siz, ailelerin emanetlerine böyle mi sahip çıkıyorsunuz?

Bugün yaşanan intihar vakasıyla birlikte mevcut bulunan güvenlik açığı sonucunda oluşabilecek üzücü pek çok farklı olayında meydana gelebileceğinin farkına varılmalıdır. Anadolu Üniversitesi Rektörlüğünden bu olay hakkında ivedi bir şekilde açıklama bekliyoruz.

Gençler yalnız değil,  gençler kimsesiz değil, bunu böyle bilin. Her koşulda ve her durumda biz gençlerin sesi olacağız biz gençlerin yanında olacağız!”

Editör: Mustafa YILDIRIM