Uyuşturucu ülkemizde yasaklı maddeler arasında yer almakta ve kullanımı, bulundurulması ve satılması tamamen yasaklanmış olan ve bu fiilin gerçekleştirilmesi halinde ciddi cezaların ortaya çıkması olası tehlikeli bir keyif verici maddedir. Uyuşturucunun pek çok çeşidi bulunmakla beraber kişileri hayat boyunca tehlikeli durumlara sokan bilmektedir. Özellikle 18 yaşın altında uyuşturucu kullanan kişilerin hayatları zor bir hale gelmekte, bu kişiler pek çok suça karışmakta, yasal olmayan bir ticaret ortaya çıkmakta ve buradan elde edilen gelirlerle terör örgütlerine ciddi gelirler sağlanmaktadır.

Her Türk vatandaşının bilmesi gereken en önemli konulardan biri keyif verici madde olarak bilinen uyuşturucunun satılmasının ve kullanılmasının yasak olduğu, ve bu fiilin gerçekleştirilmesi halinde kişilerin ceza alacağıdır. Uyuşturucu konusunda haklı veya haksız olarak bir davaya çarptırılmış sanız büyük zorluklar sizi bekliyor demektir. Öncelikle uyuşturucuyla ilgili davalar ceza mahkemelerinde görülmektedir. Ceza mahkemelerinde görülen davalar genellikle hapis cezası, para cezası ve idari cezalarla sonuçlanmaktadır. Uyuşturucu kullanmıyor ken başınıza gelebilecek ve karşılaşabileceğiniz herhangi bir uyuşturucu davasında, veya uyuşturucu kullanıyor ve satılırken başınıza gelebilecek hukuki işlemlerde mutlaka bir ceza davası avukatı ile çalışmalısınız. Suçsuzluğunu uzun ispatlanması, suça karışmışsa anız doğru bir savunmanın yapılması, davanızın detaylı bir biçimde takip edilerek gerekli olan tüm hukuki sürecin yürütülebilmesi için alanında uzman bir hukuk danışmanı ile ve ceza davası avukatı ile çalışmak bu tür davalarda hayat kurtarıcı olabilmektedir.

Yapacağınız savunmanın uyuşturucu avukatı bursa tarafından düzenlenmesi ve mahkemeye sunulması hem imajınız hem de dava sürecinin doğru bir biçimde işleyebilmesi için gereklidir. Uyuşturucu davalarında bilmeniz gereken pek çok farklı detay bulunmaktadır. Kullanıcılar için ayrı cezalandırma satıcılar için ayrı cezalandırma, hem kullananlar hem de satanlar için ayrıca cezalandırma yapılabilmektedir. Bu sebeple uyuşturucu davalarında Bir ceza avukatı ile çalışarak suçunun ispatı, yapılacak savunmanın detaylı bir biçimde hazırlanması ve alacağınız cezaların öngörülmesi için hukuki tedbirler alabilirsiniz. Uyuşturucu davaları konusunda uzman bir avukat ile tüm bu detayları anında öğrenebilir ve sürecin hukuki olarak takip edilmesini sağlayabilirsiniz.  https://www.ozkokhukuk.com/uyusturucu-davalari/

Editör: Mustafa YILDIRIM