Coşkumuz, gururumuz ve umudumuz daim olsun! Coşkumuz, gururumuz ve umudumuz daim olsun!

 Parklara isim verme konusuna ilişkin Vadişehir mahallesi mutlukan sokaktaki parka Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı, 71 evler tekay sokaktaki parka ise Kırım Kültür Parkı ismi verildi. Mecliste konuşan LÖSEV Eskişehir İl Koordinatörü Yelda İlker, “Daha çok hastaya ulaşmamız için, bu parkın açılışıyla daha çok kişiye ulaşma imkânı sunduğunuz için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

 
“Sosyal donatı alanları azaltıldı”
AKP grubundan Yasin atışkan, “Komisyonumuza havale edilen ETAP 2 revizyon imar planına ilişkin yapılan incelemeler neticesinde, revizyon planında yer alan alanların sosyal donatı alanlarının azalması sonucu kamu yararı oluşturmayacağını ifade etmek isterim.” dedi. 
“İtirazlar siyasi amaçlı”
Konuya yönelik konuşan CHP Grubundan Serdar Aksoy, rapor itirazlarının siyasi amaçlı olduğunu ve kötü algı yönetimi çabası olduğunu ifade etti. Aksoy, “Bunlara siyasi cevap vermek gerekli. Onlarca vatandaş mülkleri etap 2’de olmasa dahi evleriniz elinizden alınacak, mağdur olacaksınız sözleriyle kandırıldı. Bazı vatandaşlar planlama müdürlüğünden doğru cevapları alanlar itiraz etmeden döndüler. Siyasi bir algı çabası, oy kaygısıdır denilerek konu anlaşılabilir. Bizi bu meclislerde 10 dk konuştuk diye siyaset yaptık diyen meclis üyesi avukatı aracılığıyla tüm etap 2’yi nasıl durdurur, bu insanların mağduriyeti size kaç oy getirecek. Biz algıyla değil, gerçeklerle yürüdük. 2024 martında da halk ve gerçeklik kazanacak.” şeklinde konuştu. 
“Vatandaşların mağduriyetiyle ilgilenin”
Serdar Aksoy’a cevap veren AKP Grubundan Murat Özcan, “Burada şehir adına yapılmış imar planını belediyenin yapması kadar doğal bir şey yoktur. Büyük bir kısmı itiraz edilemeyecek konulardır. İtiraz temelli olduğumuz konular tamamen halk odaklı olduğunu söylüyoruz. Tarihi bina olduğu için sit alanı diyoruz. Sağlam bir binayı yıkar, aslına uygun diyerek aslına uygun olmayan binaları yaparsanız buradan tarihi bölge olarak bahsedemeyiz. Vatandaşların mağduriyetiyle ilgilenmenizi istiyoruz. Bölgedeki demografik yapıyı korumanızı talep ediyoruz. Bölgedeki insanların istimlak edilerek, tarihi bir bina havası verilerek tarihi dokusuna büyük zarar verilmektedir. Halkın belediyeden ve sizden ilgi talebi vardır.” dedi. 
“İtirazlar iyi niyetli değil”
Murat Özcan’a cevap veren Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Murat Özcan’ın konuşmasını seçmene mesaj olarak algıladığını dile getirdi. Kurt, “Bu tür imar uygulamalarında toptancı itirazın çok iyi niyetli olmadığını vurgulamak isterim. Kararın kesinleşmemesinin o bölgedeki insanlar için zaman ve imkân kayıpları yaratacağını düşünüyorum. Olumlu sonuç elde etmenin mümkün olmadığını düşünüyorum. Keşke bu itirazlar yapılmasaydı da revizyon imara girseydi ve inşaat gerçekleşseydi. O bölgedeki insanlarımızın bizle görüşme sorunu söz konusu değil, kapımız her zaman açık. Randevu alamama gibi bir durum söz konusu değil. Haftada en az 2,3 gün o tarihi bölgede geziyorum. Bizim kültür varlıkları koruma kurumu kararını tanımama durumumuz yoktur. Kanun bu tür bölgelerde kültür varlıkları koruma kurumuna vermiştir. Atanan kişiler değerlendirmeler yapar. Bizim belediye olarak kültür varlıkları koruma kurulu kararını tanımıyoruz, evler yıkılmayacak, restorasyonu böyle yapılacaktır deme yetkimiz yoktur. Biz alınan kararları denetleme yetkisine sahibiz.” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM