Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte sağlık alanlarında kullanım için birçok malzeme ve ekipman üretimi yapılmaktadır. İnsan sağlığı için ekipman üretildiği gibi, hayvan sağlığı için de üretilen malzemeler bulunmaktadır. Bu malzemeler Veteriner Klinik Ekipmanları olarak bilinir. Veteriner klinik ekipmanları veteriner kliniklerinde bulundurulması zorunlu ürünler arasında yer almaktadır. Veteriner klinik ekipmanların kullanımları ise veteriner hekimler tarafından yapılmaktadır. Birçok farklı model ve çeşitte veteriner klinik ekipmanı bulunmaktadır.

Veteriner Klinik Ekipmanları

Veteriner klinik ekipmanları veteriner kliniklerinde kullanımı yapılan ürünlerdir. Bu ekipmanlar içerisinde sayılamayacak kadar çok malzeme ve ekipman yer almaktadır. Veteriner klinik ekipmanlarının kullanım amacı ise hayvan sağlığı içindir. Hayvanların ameliyatları başta olmak üzere birçok işlem ve uygulama sırasında kullanımları yapılmaktadır. Veteriner klinik ekipmanları içerisinde yer alan ürünler ayrıca ham madde olarak da birbirlerinden farklıdır. Kullanılacak alanlar, işlemler ve bölgeler farklı olduğundan dolayı, birçok veteriner klinik ekipmanı farklı yapıdan üretilmektedir.

Veteriner Klinik Ekipmanları Nelerdir?

Veteriner klinik ekipmanları içerisinde çok fazla ürünün yer aldığından sizlere bahsetmiştik. Şimdi madde madde inceleyelim

●     Veteriner muayene masası,

●     Veteriner operasyon masası,

●     Anestezi maskeleri,

●     Yoğun bakım çadırları,

●     Veteriner Cerrahi aletler,

●     Veteriner taşıma sedyesi,

●     Veeriner serum askısı,

●     Sterilizatör,

●     Veteriner Otoskop

Lateks Eldiven: Nedir, Fiyatları ve En Kaliteli Modeller Lateks Eldiven: Nedir, Fiyatları ve En Kaliteli Modeller

●     Veteriner santrifüj cihazı

●     Veteriner wood lambası

●     Işık kalemi

●     Enjeksiyon kafesi

●     Dijital baskül

●     Ateş ölçer

●     Yoğun bakım ünitesi

●     Makaslar

●     Ekartörler

●     Pensetler

●     Pensler

●     Cerrahi Setler

●     Portegü

gibi daha birçok ekipman yer almaktadır. Veteriner klinik ekipmanlarının hepsi sevgili hayvan dostlarımızın muayenelerinde, düzenli aşı işlemlerinde, cerrahi operasyonlarında ve tedavileri sırasında kullanımları yapılan ürünlerdir. Veteriner klinik ekipmanları hayvan sağlığına uygun ve veteriner klinik ortamlarında kullanılabilecek şekilde üretilmektedir. Hayvan sağlığında kullanılan malzeme ve ekipmanların birçoğu insan sağlığında kullanılmaz.

Veteriner Malzemeleri Nelerdir?

●     Pet Yakalıkları (Kedi, köpek ve kuş yakalığı)

●     Bandajlar ve Flaster'lar

●     Alçılı Sargılar ve Alçı Altı Pamukları

●     Hızlı Test Kitleri

●     İntraketler

●     Veteriner Enjektörü

●     Cerrahi İplikler

●     Steril Serviyet Örtüleri

●     Biyokimya Malzemeleri

●     Bistüri Uçları ve Bistüri Sapı

●     Makaslar, Pensetler, Alçı ve Bandaj Kesme Makası

●     Portegü

●     Kısırlaştırma Çengeli

●     Kulak Yabancı Cisim Pensi

●     Cerrahi Aletler

●     Ekartör

●     Hemostatik Pensler

●     Cerrahi Operasyon Önlüğü

●     Dezenfektan Ürünler

●     Doğum Ekipmanları

●     Önlük / Tulum ve Eldivenler.

●     Pet Ekipmanları

●     Suni Tohumlama Ekipmanları

●     Tıraş Ve Kırkım Ekipmanları

●     Tıraş Makinesi Yedek Bıçakları

●     Derece ve Termometreler

●     Enjektör Ve Enjektör Uçları

●     Örtüler

●     Numune Kapları

●     Steteskoplar

●     Dezenfektan Ve Yara Bakım Ürünleri

●     Spançlar, Sargı Bezi Ve Pamuklar

●     Besin Takviyeleri

●     Pet Bakım Ürünleri

●     Pet Ortopedi Ürünleri

●     Serviyet Örtüleri (Delikli ve Düz)

●     Cerrahi Önlükler

Veteriner Operasyon Masaları

Veteriner operasyon masası hayvanları operasyonlarında ve cerrahi işlemleri sırasında kullanılmaktadır. Veteriner operasyon masaları yapısal olarak hem sağlam hem de paslanmaz çelik malzemelerden yapılmaktadır. Paslanmaz olması sayesinde veteriner operasyon masaları sıvı ya da su gelse bile herhangi bir sorun yaratmaz. Veteriner operasyon masalarının yüzey kısımları da kolay temizlenebilir yapıya sahiptir. Böylece hayvana yapılan operasyonlardan sonra tekrar kullanılabilmesi için kısa sürede temizlenebilir ve operasyon masası tekrar steril hale getirilir. Ayrıca veteriner operasyon masalarının manuel ve elektrikli motora sahip olan 2 farklı seçeneği de bulunmaktadır. Manuel veteriner operasyon masalarında masanın yüksekliğini kullanım sırasında siz ayarlarsınız. Ama elektrikli motora sahip olan veteriner operasyon masalarında yüksekliği kumanda yardımı ile kolaylıkla ayarlayabilirsiniz. Veteriner kliniğinde hangisini daha rahat kullanabilecek iseniz onu seçmeniz daha doğru olacaktır.

Bistüri Sapı ve Bistüri Uçları

Bistüri bir sap olarak bilinmektedir. Bistüri uçları ise keskin ve farklı yapıda olan bıçak uçlarıdır. Bistüri sapı ve bistüri ucu birleştirildiği zaman neşter olarak kullanımı yapılmaktadır. Bistüri sapı ve bistüri uçlarının farklı numaraları bulunmaktadır. Bistüri sapları no:3 ve no:4 olarak 2 farklı numaraya sahiptir. Bistüri uçlarında ise numaralar daha fazladır. 10 / 11 / 12 / 15 numaralı bistüri uçları no:3 numaralı bistüri sapları ile uyumludur. 18 / 20 / 21 / 22 / 23 / 24 numaralı bistüri uçları ise 4 numaralı bistüri sapları ile uyumludur. Bistüri uçları ve sapları hayvanların operasyonlarında cerrahi kesim işlemlerinin sorunsuz ve pürüzsüz bir şekilde yapılabilmesi için kullanılmaktadır.

Veteriner klinik ekipmanları veteriner hekimlerin kullanımı ve hayvan sağlığı için son derece önem arz etmektedir. Bundan dolayı da veteriner hekimler malzemeleri hem tek bir yerden almaya hem de kargolaması hızlı olan bir yer bulmaya çalışmaktadır. Veteriner hekimler aradıkları bu özellikleri ise VeterinerMalzeme.com’da bulabiliyor! 2017 yılında kurulan Veterinermalzeme.com kuruluş yılından itibaren veteriner hekimlere hizmet vermektedir. Hızlı kargo işlemleri, kaliteli malzemeleri, uygun fiyatları ve Türkiye'nin her iline dağıtımları ile veteriner hekimler tarafından tercih edilmektedir.