Türk Harb-İş Eskişehir Şube Başkanı Şenol Yılmaz, 16. Olağan Genel Kurul Delege seçimlerine ilişkin eski Başkan Hasan Atak’ın söylem ve eylemlerine tepki gösterdi. Yılmaz, kendilerine yönelik hakaretlere ilişkin suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Sendika binasında gerçekleştirdiği toplantıda delege seçimlerine değinen Yılmaz, “Türk Harb-İş Sendikası Eskişehir Şubesinin 16. Olağan Genel Kurulunu oluşturacak delege seçimleri 7 Aralık Cuma günü Afyonkarahisar ile başlamıştır. 10 Aralık Pazartesi MSB-ANT işyerlerinde, 12 Aralık Ordu Evleri ve bağlı işyerlerinin delege seçimleri ile devam etmiştir. Nihayetinde 14 Aralık Cuma günü 1’nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğünde delege seçimleri tamamlanmıştır. Kendi iç bünyesinde yüksek seçim kurulunda bağımsız 6356 Sayılı Sendika Kanunu ve bu kanuna bağlı içtüzüğümüz ve yine delege seçim yönetmeliğine uygun olarak gerçekleştirilmiştir” dedi.

SAYIMIN YAPILMASINI ENGELLEMEYE ÇALIŞMIŞLARDIR

“Seçim üzerinde hiçbir şaibe yoktur” diyen Başkan Yılmaz, “Delege seçimleri tarihinde bir ilki gerçekleştirmiş olup ve seçim mahallinde tüm ünitelerin sonuçlarını bizzat kendim üye ve delege adaylarının da bulunduğu yerde anons sistemi ile ilan ettim. Birçok arkadaşımızda bu anons ve ilanı cep telefonları ile kayıt altına almışlardır. Tutanaklar şube binamızda ilan panolarına da asıldı. Buraya kadar bu süreç çok güzel işlerken bir delege adayı arkadaşımın süresi içerisinde şubemize sayımın yeniden yapılması ile ilgili itiraz dilekçesi geldi. Yönetim kurulu olarak bu itirazı değerlendirdik ve sayımın yeniden yapılmasına karar verdik. Sayımın yeniden yapılması duyurusu SMS yolu ile o ünitede oy kullanan üye, delege adayları ve hatta seçim kurullarını dahi göreve davet ettik. Normalde tasnif yetkisi yönetim kurulumuzda olmasına rağmen 16 Aralık günü saat 12.00’de biz sadece o ünitenin üye ve adaylarını beklerken 2015 yılında 2 oy farkla kazandığım, o günün başkanı, bu günün muhalefet lideri sayın Hasan Atak ve beraberindeki 50-60 civarında üye ve delege seçilmiş arkadaşları ile bu binaya geldiler. Sandıklar açılmış, hırsızlık var ifadeleri ile sayımın yapılmasını engellemeye çalışmışlardır” diye konuştu.

BAĞIRARAK ŞUBE BİNASINI TERK ETTİ

Atak’ın delege adayına baskı yaptığını söyleyen Yılmaz, “ İlk defa delege adayı olmuş arkadaşımıza itiraz dilekçeni geri çek şeklinde baskı yapmışlardır ve bu durum karşısında arkadaşımızda dilekçesini yazılı beyan ile geri çekmiştir. Sayın Hasan Atak bu kez 155’i arayarak şubemize polis davet etmiştir.  Atak daha sonra hırsızlık var sandıklar açılmış diye bağırarak şube binasını terk etmiştir” ifadesinde bulundu.

HASAN ATAK’I KINIYORUZ

Başkan Yılmaz kendisine yönelik hakaretlere ilişkin suç duyurusunda bulunacaklarını aktararak, “Bu kez sosyal medya hesapları üzerinden biz yöneticilerin şahsında, Türk Harb-İ Sendikasının kurumsal kimliğine de çok büyük zararlar verecek nitelikte hakaretler içeren paylaşımları ve altına yorumları görülmeye başlamıştır. Bu şubede 8 yıl başkanlık yapmış birisine de bu davranışları hiç yakışmamıştır ve biz bu davranışları şiddetle kınıyoruz. Tarafımızdan tüm sosyal medya hesaplarının ekran görüntüleri alınmıştır. Bu asılsız haberleri ve hakaretleri yazan, paylaşan, beğenen ve yorumları ile hakaretlerine ortak olan her kim olursa olsun haklarında suç duyurusunda bulunacağız” şeklinde konuştu.