Eskişehir Demokratik Kadın Platformu, Gebze Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Flormar fimasında sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan 120 işçiye destek vermek amaçlı bir eylem yaptı. Eskişehir Demokratik Kadın Platformu, “Flormar değil, direniş güzelleştirir” dedi.

İsmet İnönü Caddesi’ndeki Flormar mağazası önünde gerçekleşen eylemde platform adına konuşan Fatma Girgin, “Bugün Flormar’da direnişin 222. günü. Gebze Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Flormar firması, mayıs ayı içerisinde sendikaya üye olduğu için çoğunluğu kadın 120 işçiyi işten çıkardı. Ardından direnen işçilere destek veren 12 işçinin de atılması ile toplam 132’ye ulaşan işçilerin bu saldırıya cevabı direniş oldu” dedi.

Girgin, kadının güçlenmesi için reklam kampanyası yapan firmanın işten çıkarılma olaylarına sessiz kaldığını aktararak, “Bu şırada Koşan Kozmetik’in yüzde 51 hissesine sahip olan ve sürekli cinsiyet eşitliğini önemsediğini söyleyen kadın güçlenmesi reklam kampanyaları yapan Grupo Rocher yüzde 80’i kadın olan işçilerin sendikalaştıkları için işten atılmaları karşısında hiçbir şey yapmadı. Dahası bu bizim firmamızla ilgili değil diyerek bu haksızlığa ortak oldu. Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın güçlenmesi söylemlerinin bir pazarlama stratejisinden ibaret olduğunu emek ve sendika düşmanı oldukları ortaya çıktı” diye konuştu.

Flormar markasını boykot ettiklerini söyleyen Girgin, “ Bugün direnişlerinin 222. Günü! 15 Mayıs 2018’de başlayan fabrikası önündeki direniş, işçilerin halayları, sloganları, dik duruş, ulusal ve uluslar arası dayanışma ile devam ediyor. Anayasa’da yer alan sendikalaşma haklarının çiğnemesine karşı direnişte olan işçiler için bugüne kadar adım atmayan Gebze Kaymakamlığı, işçilerin direniş alanında soba yakmasını, çadır kurmasını ve ses aracından müzik çalmasını yasakladı. Biz kadınlar işçiler işlerine sendikalı olarak ve tüm haklarıyla iade edilene kadar herkesi Flormar ve Yves Rocher’ı boykot etmeye tüm halkımızı davet ediyoruz” ifadesinde bulundu.