Tepebaşı Belediyesi tarafından Matematik Evi açılışı yapıldı. 4. sınıftan itibaren her yaştan bireyin faydalanabildiği Matematik Evinin açılışında konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç,

Matematik Evi her yaştan bireyi matematiğin gerçek dünyası ile tanıştırmayı amaçlıyor. Matematik evinde 4. seviyesinden başlayarak her yaş grubuna hitap ediliyor. Kurum, bireyin matematiksel düşünme becerisini geliştirmeyi hedefliyor.

Matematik Evinde uygulanan etkinlikler, okul müfredatında yer alan matematik konularının ötesinde farklı konulara yer veren ve özel tasarlanmış somut materyallerin kullanıldığı ortamda eğitim görmekte. Temmuz ayında faaliyete geçen Matematik Evi, 6’şar kişilik 36 grup ile hizmet veriyor. 5 aylık periyotta 800 kişi bu faaliyetlerden faydalandı. Matematik Evi sayesinde şehrimizden Türkiye ve dünyada matematik şampiyonu olan çocuklarımız çıkacak” dedi.

Başkan Ataç, konuşmasının ardından kurdeleyi Matematik Evi’nde öğrenci olan çocuklar ile birlikte kesti. Ardından merkezi gezen Başkan Ataç, verilen eğitimler hakkında detaylı bilgi aldı.