Türkiye ittifakıyla birleştireceğiz Türkiye ittifakıyla birleştireceğiz

Yalaz, Hatipoğlu’nun iddialarını tek tek yanıtladı
Daha önce hiçbir seçim döneminde bu kadar yalan söylenen bir seçim atmosferini görmediğini dile getiren Yalaz, “Hiçbir şekilde ciddiye almazdık ama gelinen aşamada olay rakibimizin seçim kampanyasından çıktı. Eskişehirli hemşerilerimizin aklı ve zekasıyla dalga geçilen bir boyuta evrildi.” dedi. 
SU KALİTESİNİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN LABORATUVARI DENETLİYOR
CHP İl Başkanı Av. Talat Yalaz, CHP İl Başkanlığında düzenlediği basın açıklamasında Nebi Hatipoğlu’nun televizyon programlarından alınan kesitlerdeki söylemlerine yanıt verdi. Özellikle son günlerde Eskişehir gündemini meşgul eden su konusuna açıklık getiren Yalaz, “Eskişehir’in su kalitesinde bir sorun yoktur. Bunu biz söylemiyoruz valiliğin il sağlık müdürlüğünün halk sağlığı laboratuvarı söylüyor. Uzak bir tarih de değil 11 Ekim 2023 tarihinde alınan raporda insani tüketim amaçlı kullanıma uygundur. Raporu alınmıştır. Ama şahıs dikkat buyurunuz valiliğe bağlı kuruma değil, sokaktan topladığı ve muhtemelen kendilerinin hazırladığı broşüre itimat ediyor.” ifadelerini kullandı. 
SUYUN KESİLMEDİĞİNİ ŞEHİRDE HERKES BİLİYOR
Nebi Hatipoğlu’nun katıldığı televizyon programında insanların duşta suyunun kesilmesi ve bornozla su yükletme noktalarına gittikleri iddiasına da yanıt veren Yalaz, “Hepimiz su bakiyesi bittikten sonra 5 ton suyun hesaba yüklendiğini biliyoruz. Eskişehir’i Ahmet Hakan’ın böyle alay edeceği hale getirmek içinize siniyorsa, siz bilirsiniz. İçine sinmeyen herkes Ahmet Hakan’a bunları söyletene hesap sormalı. Şehrin sokaklarında bornozla dolaşılması nasıl bir zihnin fantezisidir, benim aklım ermez. Mesele bazılarının bu tür fantezileri olması değil. Bu tür fantezileri olan birinin Büyükşehir adayı olup ulusal kanalda bunları böyle sorumsuzca paylaşabilmesi.” şeklinde konuştu. 
BÜYÜKŞEHİRİN HİÇBİR TALEBİ KARŞILANMADI
Büyükşehir’in hazineden istediği yerlerin hepsine onay verildiğini söyleyen Hatipoğlu’na cevap veren Yalaz, “Belediyenin arkasındaki alan, Kapalı Pazaryeri, hayvan bakım evi gibi örnekler var. Ayrıca Sarıcakaya, Mihalgazi ilçelerinin atıksu arıtma tesisleri için istenen yerler de örnek verilebilir. Daha önemlisi, Sivrihisar ve Günyüzü ilçelerinde ESKİ’nin su ve atıksu tesisleri ile ilgili taleplerinin hiçbirisi karşılanmadı.” dedi. 
OLMAMIŞ OLAYLARI OLMUŞ GİBİ ANLATIYOR
Son olarak halkı aldatmaya yönelik söylemlerin zirvesiyle basın açıklamasını sonlandıran Yalaz, Hatipoğlu’nun meydanlarda anlattığı Kazım Kurt ile karşılaşma hikayesine de yanıt verdi. Yalaz, “Böyle bir şey olmamış ama herkesin önünde olmuş gibi anlatmak aday beyimize tuhaf görünmüyor. Devletin bütün imkanları ellerinde hastane kayıtlarına dakikasında ulaşabilirler. Tek bir söylediği bile inanılır değil.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mustafa YILDIRIM