Kahramanmaraş'ta meydana ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremler sonrası Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan destek kampanyası tüm hızıyla sürerken, toplama merkezlerinde de yoğunluk devam ediyor.

Eskişehirlilerin bağış için akın ettiği merkezlerde belediye görevlileri ve gönüllüler, yardım kolilerinden çıkan notlarla duygusal anlar yaşadı. 9 yaşındaki Aymina’nın giysilerin üzerine koyduğu, “Selam ben Aymina. Deprem olduğu için çok üzüldük o yüzden bunları size koyduk. Bazı şeyler olmadığı için koyamadık. Allah yardımcınız olsun 9 yaşındayım.” yazılı notu ile Belinay’ın, “Bu zor gününüzde yanınızda olamadık ama en sevdiğim bebeğim yanınızda. Geçmiş olsun.” yazılı notu görevlileri ve gönüllüleri duygulandırdı.

 Ayrıca birçok giysinin üzerinde ve ceplerinden çıkan, “Geçmiş olsun. Kalbimiz sizinle. Allah yardımcınız olsun. Eskişehir yanınızda.” notları çıktığı görüldü.

Çalışmaları yakından takip eden Başkan Büyükerşen ise bu görüntülerin büyük bir dayanışma örneği olduğunu belirterek, “Aydınlık yarınlarımız olan çocuklarımızın içimizi ısıtan mesajları, gönüllü yüzlerce gencimizin emeğiyle deprem bölgesindeki yaraları sarmak için çalışıyoruz. Kalbi güzel evlatlarım, yardımsever Eskişehirliler. Hepinizle gurur duyuyor, gözlerinizden öpüyorum. Dayanışma ruhuyla çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM